Inca reconeix els col·laboradors del nou projecte del Museu del Calçat

Diverses entitats i marques han participat en la transformació del centre

El batle d'Inca, Virgilio Moreno; la regidora delegada del Museu del Calçat i de la Indústria, Antònia Sabater, i la directora de la institució, Aina Ferrero, han fet entrega de les certificacions de patrocini a les institucions i empreses que han col·laborat, de manera desinteressada, amb el nou projecte museístic que es va estrenar el passat mes de desembre.

Amb aquest acte, al qual han assistit membres de la patronal AFACA, les empreses Lotusse, Camper, Ingrama, Viva Hotels i Colonya Caixa Pollença, l'Ajuntament ha agraït les col·laboracions de la societat civil en la transformació del museu.

"La visió del sector industrial, l'ajuda d'empreses o l'assessorament d'experts ens ajuda a tenir un espai viu que genera interès al públic i als mateixos inquers", ha subratllat Sabater.

Debat sobre el futur del museu

Durant els anys 2017 i 2018 es va fer un estudi de públic compost per enquestes i grups de discussió que cercaven esbrinar com havia de ser el nou Museu del Calçat i la Indústria. Paral·lelament es va anar redactant el pla museològic i museogràfic seguint tota la normativa vigent i les recomanacions de diversos experts.

Així s'ha aconseguit que el Museu del Calçat i de la Indústria sigui el lloc on els visitants poden trobar la història de la sabata i de les seves indústries auxiliars a Mallorca, des del segle XIII fins a l'actualitat. "Pensam que, amb tota la feina, ara mateix tenim un museu que té ànima, que conta una història i que serà un referent", ha dit el batle, Virgili Moreno.