Inca obre un túnel a l'autopista per rebre aigua dessalada i depurada

El projecte garantirà el subministrament i permetrà el reg de zones verdes

Una tuneladora obrirà durant els propers dies un canal soterrat a la zona de l'autopista Palma - sa Pobla, a la zona propera a l'hospital d'Inca, per tal de permetre el pas de serveis de canalització d'aigua provinent de la xarxa d'Abaqua i de la depuradora.

"La imprevisió durant la construcció de l'autopista obliga a fer un túnel per poder connectar la xarxa municipal a la d'Abaqua. Aleshores, no es va deixar cap canal per permetre el pas de nous serveis i ho ha hagut d'assumir ara l'Ajuntament", explica el regidor de Serveis Generals, Àngel Garcia.

El túnel permetrà també connectar la depuradora d'aigües residuals a la xarxa de reg de zones verdes. La mateixa línia d'aigua potable de la canonada d'Abaqua també tindrà un ramal provinent del pou de Son Fiol, que ja subministra la ciutat, però que a través de la nova xarxa permetrà incrementar el cabal disponible.

Finançament municipal

La canalització en execució té un recorregut de 4 km i un pressupost de prop d'1,5 milions d'euros, que paga íntegrament l'Ajuntament. Les obres a la zona de l'autopista no interferiran en el trànsit, segons el regidor Garcia.

La nova xarxa, que arribarà a la ciutat a través del túnel, tindrà un 'bypass' que permetrà accedir a la línia d'Abaqua quan baixin a determinats nivells els pous de Lloseta, que, juntament amb el de Son Fiol, subministren Inca.