Inca acollirà la tercera edició de #mallorcadesignday a la Fàbrica Ramis

Com a novetat, enguany presenta el Premi nacional de disseny d'interiors

Ha començat el compte enrere per a l'esdeveniment de disseny més important de les Illes Balears. La tercera edició de #mallorcadesignday serà el pròxim 29 de maig a Inca. El lloc triat enguany és un espai emblemàtic de la ciutat: la Fàbrica Ramis.

#mallorcadesignday s'organitza, cada any, en un lloc diferent de Mallorca. La primera edició es va dur a terme al moll Vell de Palma i la segona edició, al port de Portals. "Estam molt orgullosos que Inca sigui, enguany, l'escenari d'un esdeveniment de la categoria del #mallorcadesignday, ja que a la nostra ciutat existeix una gran tradició d'empreses i empresaris relacionats amb el món del calçat i la moda", ha assenyalat el batle d'Inca, Virgilio Moreno. 

Aquesta convocatòria és un aparador internacional per als nous talents del món del disseny i situa Mallorca en l'epicentre del sector, tant a escala estatal com internacional. Té el suport de l’ACME (Associació de Creadors de Moda d'Espanya), el Design Institut of Spain, la Conselleria d’Educació, la Conselleria de Turisme del Consell de Mallorca, la Universitat de les Illes Balears, l’Escola Superior d’Art i Disseny de les Illes Balears, l’Institut d’Innovació i Indústria (IDI) i l’Ajuntament de Palma.

Premis

Així com en anys anteriors, la III edició de #mallorcadesignday oferirà un Premi Internacional de Moda (2.000 euros), un Premi Nacional de Moda (2.000 euros), un Premi Nacional Curvy de Moda (2.000 euros), un Premi Balear de Moda (2.000 euros) i un Premi Balear de Fotografia (500 euros).

Una important novetat d'enguany és que a aquests premis s'hi suma el Premi Nacional de Disseny d'Interiors (2.000 euros). "Vàrem començar amb moda, en la segona edició incorporàrem la fotografia digital; i en la tercera edició donarem, per primera vegada, un Premi Nacional d'Interiorisme, dotat amb 2.000 euros. Incorporar aquesta nova categoria ens fa molta il·lusió", ha explicat la fundadora i directora de #mallorcadesignday, Raquel Arañón.

L'organització de #mallorcadesignday ha donat a conèixer aquest divendres al matí, a l'exclusiu restaurant Katagi de l'hotel Llaüt de la Platja de Palma, les bases dels concursos, que ja es poden consultar en la web www.mallorcadesignday.es.

Durant la roda de premsa de presentació, el president del Design Institut of Spain, Juan Mellen, ha declarat que "Mallorca és marca de disseny i també és marca Espanya, i hem d'acompanyar les iniciatives que tinguin a veure amb la difusió del millor disseny que es fa al nostre país".

Presentació de projectes

Els participants poden presentar els seus projectes des del 10 de gener fins al 16 de març. Els guanyadors internacionals, de l'Estat i els finalistes en moda es donaran a conèixer el mes de març. El jurat encarregat de seleccionar-los està compost per professionals de gran rellevància en el món de la moda i el disseny. Tots els treballs es mostraran a la passarel·la que es farà el 29 de maig a Inca.

Salvar la mar

La temàtica d'enguany és 'Salvar la mar' (Save the sea). "Aquesta edició serà molt especial, perquè ens alineam amb els objectius de l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible. El sector de la moda és el segon sector més contaminant del món. Per això, tenim l'obligació de posar-hi el nostre granet d'arena i conscienciar tots els dissenyadors i empreses de la indústria tèxtil en la importància del reciclatge, la sostenibilitat i el consum responsable", ha afirmat Arañón.

Es farà costat a una ONG que tracta temes de sostenibilitat, entre els quals netejar la mar. "Estam molt contents de col·laborar amb #mallorcadesignday, ja que la seva temàtica, enguany, és la protecció de la mar i els oceans, un tema que està molt alineat amb el que nosaltres, des d’Iberostar, hem estat fent des de 2017. El 80% dels nostres hotels estan a primera línia de mar i tenim clar que cal cuidar-la i protegir-la", ha manifestat la directora de sostenibilitat EMEA del Grup Iberostar, Soraya Romero.