Inca promociona els premis Pare Colom a tots els territoris de parla catalana

L'Ajuntament reconeix un interès creixent d'escriptors de fora de les Balears a participar-hi

El tinent de batle de Cultura, Antoni Rodríguez, ha presentat la nova edició dels premis literaris Pare Colom 2019. L'Ajuntament, l'editorial Lleonard Muntaner i diversos col·laboradors han començat amb la distribució de les noves bases a diversos indrets de parla catalana, atès l'interès cada vegada major de participació de part d'escriptors de fora de les Balears.

Els guardons tenen com a objectiu enaltir la figura de l'il·lustre poeta i lingüista franciscà i, paral·lelament, fer una promoció de la creació literària en català. "Al llarg dels darrers anys hem comprovat no sols l'interès per les obres premiades, sinó també a participar en els premis per part d'escriptors de reconeguda trajectòria en les lletres catalanes", explica Rodríguez.

Les obres aspirants als premis literaris Pare Colom 2019 han de ser escrites en llengua catalana, originals i inèdites. El termini d'admissió de les obres acabarà dia 31 de maig a les 14.30 h. Es constituirà un jurat per a cada categoria (narrativa, poesia i teatre). En cada cas, el jurat estarà format per cinc persones de reconegut prestigi de l'àmbit de la cultura de parla catalana.

S'estableixen els següents premis per als treballs premiats: premi de narrativa, amb 3.000 euros, premi de poesia, amb 1.200 euros, i premi de teatre, amb 1.200 euros. Les obres premiades seran publicades per Lleonard Muntaner Editor. La presentació dels guardonats es durà a terme dia 21 d'octubre. L'Ajuntament, en el cas de la categoria de teatre, es compromet a programar la representació de l'obra guanyadora una vegada produït el seu muntatge.