Inca vol que el Dijous Bo sigui declarat Festa d'Interès Cultural

L'Ajuntament està preparant un informe per enviar-lo al Consell Assessor de Cultura Popular del Consell 

Dijous Bo com a Festa d'Interès Cultural. Aquesta és la proposta de l'Ajuntament d'Inca, que vol que sigui declarada com a tal pel Consell de Mallorca. "És de justícia que les Fires i el Dijous Bo tinguin aquest reconeixement, no sols per la tradició, sinó també per la importància històrica que tenen i han tingut", ha assegurat el batle d'Inca, Virgilio Moreno. 

És per aquesta raó que des de l'Ajuntament s'ha posat en marxa un consell assessor del Dijous Bo format per sis veus locals expertes en història, que han començat a elaborar un informe sobre les Fires i el Dijous Bo per enviar-lo al Consell Assessor de Cultura Popular del Consell. En aquest informe, segons ha explicat el Consistori en un comunicat, es volen destacar, entre d'altres, aspectes com la singularitat o l'antiguitat de la festa. 

Segons la normativa del Consell, una vegada que es decideixi començar l'expedient per declarar-lo Festa d'Interès Cultural, haurà de passar un 'examen' per part del consell assessor i serà llavors quan es pugui obtenir la declaració formal. 

La regidora del Dijous Bo, Antònia Sabater, ha assegurat que el seu objectiu "no és aturar-nos a la Festa d'Interès Cultural sinó continuar treballant per aconseguir del Govern la declaració de Festa d'Interès Turístic".