Sis empreses elaboradores oferiran el II Tast de cerveses artesanes a Manacor

Forns i restaurants de la ciutat s'afegeixen a la degustació amb plats propis

Manacor es prepara per acollir la segona diada dedicada a la cervesa artesana. La cita serà el proper dissabte, dia 29 d'octubre, i se celebrarà a la plaça de Ramon Llull gràcies a la implicació d'alguns dels principals productors de cervesa artesana de Mallorca. Durant el matí se celebrarà un taller d'elaboració de cervesa i, durant el tast, diferents forns, restaurants i cafès de Manacor oferiran els seus productes a la plaça de Ramon Llull, també coneguda com la plaça del Mercat. El primer tast de cervesa fou organitzat per l'anterior govern progressista municipal, un acte al qual ara es vol donar continuïtat.

"Volem continuar oferint aquest tast perquè és una bona manera de donar impuls a les noves indústries que sorgeixen a la nostra illa i perquè, com a metge, puc dir que la cervesa és saludable si se'n fa un ús raonable", ha explicat el regidor de Comerç, Bernadí Bou. El tast de cervesa està previst per al proper dissabte dia 29 d'octubre i començarà a partir de les 19 h. Hi participaran els cervesers artesans de les marques Forastera, Sullerica, Cas Cerveser, Boscana, Cerveses des Pla i Beer Lovers.

A més de les cerveses, alguns forns i restaurants de Manacor oferiran un tast dels seus plats i, des de l'associació Tip-Tap, que fa feina per millorar la qualitat de vida dels infants afectats per alguna discapacitat, s'oferiran d'altres begudes. A més d'animació musical, també hi haurà ball en línia per a tots els que vulguin.

Taller de cervesa

La jornada dels més cervesers començarà molt abans. A les 10 h, al Centre Cívic de Son Macià, començarà el taller d'elaboració de cervesa artesanal. "És un curs obert a tothom, en el qual es mostraran els productes que són necessaris per elaborar una bona cervesa i en què alguns experts oferiran diferents receptes perquè es puguin aconseguir diferents versions d'aquesta beguda", han afegit des de la delegació municipal de Comerç. Per assistir al curs, cal inscriure-s'hi prèviament i les places són limitades. Per apuntar-s'hi només cal posar-se en contacte amb els telèfons 662 350 187 o 662 350 621.

Pel que fa als consells que cal seguir per tastar diferents cerveses, els experts aconsellen que el color marqui l'ordre. "No sempre passa, però el tast segurament serà millor si començam amb les cerveses més clares i continuam amb les més fosques; a més, també convé beure abans les menys alcohòliques", asseguren els diferents fabricants.

I després d' observar el color i la consistència de la cervesa al tassó, i d'olorar-la, "el primer glop ha de ser abundant, perquè el gust de la cervesa ha d'impregnar tota la boca", afegeixen. A més, recomanen "pensar si el gust és dolç, amarg o alguna cosa més; i també s'hi poden percebre molts de gustos: secs, refrescants, amargants, dolços, àcids...".