El Govern obre una segona línia d'ajuda d'1,5 milions per al comerç damnificat del Llevant

116 empreses han tramitat la sol·licitud per accedir a les subvencions públiques

Les empreses de la zona del Llevant afectades per les inundacions del 9 d'octubre podran accedir a una segona línia d'ajudes d'1,5 milions d'euros per atendre les empreses que a través de la primera convocatòria no hagin cobert els mals soferts. Ho ha anunciat aquest dijous migdia la presidenta del Govern, Francina Armengol, durant la seva visita a diverses empreses de Sant Llorenç que de mica en mica intenten recuperar la seva activitat.

Armengol, que ha fet la visita juntament amb el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Yago Negueruela, ha dit que del primer pla de suport econòmic, de 2,5 milions, ja s'han pagat 1,6 milions, i que la resta s'anirà transferint en les properes setmanes. De les 14 indústries i 102 comerços que han demanat ajuda, 50 ja han cobrat.

El Govern assegura que s'ha verificat com, en molts casos, els 100.000 euros per a indústria i 30.000 per al comerç d'ajuda màxima que s'han atorgat durant la primera convocatòria no arriben o estan lluny de cobrir els desperfectes materials patits.

En previsió, s'ha obert una segona línia "que potser no s'esgoti", però que es vol posar en marxa per aconseguir que totes les empreses afectades es reintegrin a l'activitat econòmica quan abans millor, segons la presidenta. Ara, les indústries podran accedir a un màxim de 130.000 euros d'ajuda pública, compatibles amb les indemnitzacions de les assegurances.

Després d'aprovar la ajuda addicional d'1,5 milions d'euros anunciada aquest dijous, el Govern té 4,1 milions per ajudar el sector comercial i industrial afectat a retornar a la plena normalitat.