El Govern obre un hospital de dia de salut mental a Portocristo

Donarà servei a les comarques de Llevant, Pla i Migjorn

Nova passa per a una millor atenció sanitària als malalts mentals. La conselleria de Salut, a través del servei de Psiquiatria de l'Hospital de Manacor, acaba d'obrir un hospital de dia de salut mental a Portocristo amb una capacitat de 15 places.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada per la consellera de Salut, Patrícia Gómez, i la batlessa, Catalina Riera, ha visitat aquest dijous les noves instal·lacions sanitàries que es troben en el mateix bloc del centre cultural, al carrer d'Isabel Montaner, i que tindran un àmbit geogràfic d'influència de les comarques de Llevant, Pla i Migjorn.

Els usuaris d'aquest centre seran pacients que requereixen un tractament intensiu diürn i limitat en el temps. Segons Armengol, es tracta d'atendre una part de la sanitat que es tenia oblidada, "però que en aquesta legislatura s'ha tingut en compte" i s'ha dotat amb infraestructura i mitjans humans.

A les Balears hi ha una demanda d'atenció a la salut mental de 180.000 persones, 150.000 de les quals es troben a Mallorca, un segment de població "que necessita una atenció propera", segons la presidenta.

Punt de suport

A partir d'ara, a les zones centre, sud i est de l'illa, Portocristo serà el punt de referència com a hospital de dia, després de la derivació des de l'Hospital Comarcal de Manacor. L'objectiu és acompanyar el pacient per donar-li el suport necessari en el procés de recuperació de la malaltia.

El delegat municipal de Portocristo, Joan Gomila, ha destacat la importància que el principal nucli costaner de Manacor ampliï la seva oferta sanitària, com a prova d'una descentralització "que apropa més el serveis als ciutadans".