Publicitat
Publicitat

El Govern enceta una campanya de turisme d'interior per al Pla de Mallorca

El programa 'Un Pla per descobrir' comença ara i durarà fins al març de 2018

El puig de Randa (Algaida), el mirador a 534 metres d'altura des del qual es pot observar tota la comarca del Pla, ha estat l'indret escollit per la Conselleria de Turisme i la Mancomunitat Pla de Mallorca per presentar la campanya 'Un Pla per descobrir '. Es tracta d'una iniciativa de promoció turística, a la qual es destinaran 30.000 euros. Aquest és el cost d'impressió de fullets promocionals dels pobles i de l'organització d'actes culturals com a atractiu de visita que va dirigida de manera general a la població residencial de Mallorca i que es vol perllongar "a una relació entre illes".

El turisme d'interior té futur, segons els batles del Pla reunits a Randa que han acompanyat el conseller Biel Barceló en la presentació del programa turístic. Segons Barceló, "es tracta de promoure un turisme sostenible amb sinergies claríssimes, per donar a conèixer les Illes també als propis residents". L'oferta de gastronomia, cultura i patrimoni són els valors que s'exposen com a atractiu per aconseguir un turisme d'interior dinàmic, ha destacat el conseller i vicepresident del Govern.

La calma és a l'interior

La presidenta de la Mancomunitat, Joana Maria Pascual, ha dit que els 14 municipis del Pla "fan un paquet turístic molt important". "La veritable illa de la calma està realment a l'interior. Estam davant la primera passa d'impuls turístic de la comarca", ha subratllat. Pascual ha afegit que els hotels d'interior, els agroturismes i els habitatges vacacionals, a més de la gastronomia autòctona, donen caràcter a una Mallorca diferent de la que els turistes es troben a la costa.

Cada cap de setmana, dos pobles diferents de la comarca del Pla organitzaran actes com a atractiu per atreure visitants. Començaran, aquest proper dissabte i diumenge, els pobles de Sant Joan i Lloret de Vistalegre. Les visites, els itineraris culturals, les rutes de la natura i les excursions donen forma a una programació de turisme d'interior amb el qual es pretén donar a conèixer les viles del centre de Mallorca, en aquesta primera part de la campanya que ha de concloure el mes de març de l'any vinent.

Crítiques a la Llei de turisme

D'altra banda, en relació amb la crítiques d'alguns pobles a la nova Llei de turisme, expressada aquest dimecres a Petra, en una reunió d'Aptur amb la Conselleria d'Urbanisme i Territori del Consell, el conseller de Turisme ha dit a Randa que "precisament és a la comarca del Pla on es poden notar més els efectes positius de la llei", amb la regulació dels habitatges vacacionals."Crec que el Consell hi serà sensible, perquè no és la mateixa situació la del Pla que la que es viu a la resta de l'illa".

Barceló, "des del respecte a les competències municipals", ha subratllat que amb la nova Llei turística els ajuntaments, si ho troben adient, tindran plena autonomia per marcar restriccions, "tal com han fet els municipis de Calvià i Eivissa". La zonificació del lloguer turístic l'està tramitant el Consell de Mallorca a través del Pla d'Intervenció als Àmbits Turístics (PIAT).

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF