El Govern obre a Manacor un punt d'informació comarcal per a persones amb discapacitat

La Conselleria de Serveis Socials implanta un equip d'atenció fix per tramitar les demandes i fer-ne les valoracions

Les comarques del Llevant, Migjorn i gran part del Pla tenen des d'ara un punt d'informació per a les persones amb alguna discapacitat que vulguin accedir als serveis i ajudes que ofereix el Govern, a través de la Conselleria de Serveis Socials. La consellera,  Fina Santiago, i el director general de Dependència, Joan Manel Rosa, han presentat aquest dimecres el nou punt d'informació, ubicat al número 17 del carrer de Fondo, al centre antic de la ciutat.

Santiago ha subratllat que el servei té un ampli abast geogràfic, amb una població d'unes 8.000 persones que presenten algun grau de dependència. "Fins ara hi havia un equip que es desplaçava a Manacor des de Palma, però ara hi haurà un equip estable amb un psicòleg, un metge i un treballador social, que podran fer valoracions i revisions i resoldre dubtes sobre el nivell de discapacitat". Actualment s'atén una mitjana de 40 persones cada setmana.

La consellera ha dit que a Mallorca hi ha cinc punts d'informació amb aquest servei a Palma i un més a Manacor. En un termini de tres mesos se'n vol obrir un altre per a la zona d'Inca. "Les persones amb discapacitat i que tenen problemes de mobilitat no han de perdre el seu dret només pel fet de no poder traslladar-se al punt d'atenció de Palma. A més, ja s'han arxivat a Manacor tots els expedientes d'usuaris del servei de la comarca", ha afegit el director general, Joan Manel Rosa.