El Govern cedirà a Felanitx una de les cases de Sa Sínia de Portocolom

Dels sis edificis, la Conselleria de Mobilitat i Habitatge n’atorga un a l'Ajuntament

Un dels sis habitatges que hi ha al bloc de les cases de Sa Sínia de Portocolom, propietat del Govern, es cedirà a finals de mes a l'Ajuntament. Una vegada signat el conveni, el Consistori felanitxer obtindrà les claus i podrà començar a fer les actuacions que pertoquin per adequar-lo.

L’equip de govern municipal estudia instal·lar-hi la biblioteca o reconvertir l’espai en un centre cultural. El batle de Felanitx, Jaume Monserrat, valora de manera positiva aquesta cessió, que permetrà disposar de més espais d'ús públic.

Recuperar l'estat original

L’equip redactor del projecte de les cases de Sa Sínia ha fet feina amb els tècnics de l’Ajuntament per tal d'elaborar un estudi en què es recull la història arquitectònica d’aquestes edificacions, recuperant plànols antics datats de l’any 1950, a fi de recuperar l’estat original quan s’hagin de rehabilitar.

Ports de les Illes, Consistori i Club Nàutic es quedaran cada un amb un habitatge, els tres restants sortiran a licitació i per concurs seran adjudicats com a habitatge residencial.

Els sis habitatges de Sa Sínia es troben en zona de domini públic. Ara fa dos anys, el juliol de 2018, Ports de les Illes va reclamar aquestes cases per donar-los un ús públic.