El cronista d'Inca, Gabriel Pieras, deixa la seva feina a l'Arxiu Històric Municipal

Continuarà, però, amb diversos projectes de recerca històrica

Des del 1983 Gabriel Pieras ha desenvolupat diverses feines a l'Arxiu Històric Municipal. Ara, a 77 anys, ha decidit posar un punt i a part a la seva col·laboració, però continuarà com a cronista oficial de la ciutat i arxiver honorífic.

El batle d'Inca, Virgilio Moreno, ha acceptat la renúncia, però li ha demanat que continuï amb l'excel·lent tasca de difusió de la història municipal i amb els treballs que recullen tot el que representa la ciutat. "Amb 36 anys de dedicació, he intentat ajudar tots els que han volgut bussejar dins els documents històrics", ha explicat Pieras.

Després d'això, Gabriel Pieras continuarà amb diversos projectes que té en marxa com a cronista oficial. L'inquer també ha recordat que, en l'àmbit particular, està realitzant diverses investigacions sobre temes puntuals de la història de la ciutat, que anirà revelant.

"Per a Inca és molt important la feina desinteressada que ha fet Pieras i, com a batle, no puc fer res més que agrair-ho i demanar-li que no deixi de descobrir-nos com és l'ADN del nostre municipi", ha comentat Moreno.