Gabinet de crisi a Alcúdia per la pèrdua de la bandera blava

L'Ajuntament sospita que una analítica realitzada després d'una tempesta podria haver influït en la retirada de la distinció

El Port d'Alcúdia queda sense bandera blava. Després de rebre la notícia, l'Ajuntament d'Alcúdia ha organitzat una reunió d’urgència en la qual han assistit, a més del batle, Antoni Mir, el regidor responsable d’EMSA, Domingo Bonnín, i el regidor de Turisme, Joan Gaspar Vallori, a més de tècnics municipals, per analitzar la situació. Vists els informes de què es disposa a l’Ajuntament, els assistents a la reunió han fet pública la seva "disconformitat", atès que no hi veuen elements suficients per la retirada d’aquesta distinció.

La platja d’Alcúdia ha superat de manera satisfactòria les auditories de qualitat ISO 9001, ISO 14001, a la vegada que pareix que els motius de la decisió adoptada per la FEE no tenen res a veure amb les instal·lacions, i que l’únic motiu en què es fonamenta la decisió d’aquesta entitat privada és que "a les analítiques realitzades durant tota la temporada eren totes de qualificació excel·lent de qualitat de l’aigua, manco una efectuada dia 10 de maig de 2016".

Segons fonts municipals, falta saber, perquè no hi ha més explicacions, si aquesta excepció feta únicament i exclusivament amb l’analítica del 10 de maig de 2016 és deguda a motius naturals o altres tipus de motiu. Es recorda que tres dies abans, concretament dia 7 de maig, quan es va dur a terme l’Iroman, Alcúdia va patir una pluja molt intensa, per la qual cosa l'analítica es pogué veure distorsionada. En tot cas, no pareix raonable que, tenint totes les analítiques d’aigua fetes al llarg de la temporada, amb la qualificació  d’excel·lent, per part de la Conselleria de Salut, i per aquesta "excepcional" analítica del 10 de maig, es prengui la decisió de baixar a una mitjana de qualificació d’excel·lent a bona, atès que l’analítica feta pocs dies després ja tornà a donar l’excel·lència de l’estat de l’aigua.

Demanar explicacions

Tant el Consistori com els tècnics municipals han mostrat estranyesa per aquesta circumstància i sol·licitaran una explicació complementària dels criteris de l'entitat. Així i tot, "aquesta decisió no influirà en l’ànim de l’Ajuntament, sinó que es redoblarà la tasca per aconseguir novament la bandera blava a la pròxima edició", apunten els responsables de l'àrea de Turisme.