Publicitat
Publicitat

El GOB carrega contra Inca pels camps de polo: "Sembla que és la ciutat sense límits ni nord"

Recorden que la construcció prevista per un empresari alemany podria ocupar una superfície igual o superior a la del sòl urbà de Costitx

"Inca és l'exemple de la desplanificació municipal i dels projecte disbarat que ens aboquen al col·lapse", ha sentenciat avui el GOB després de conèixer les intencions del Consistori de permetre que un empresari alemany edifiqui tres camps de polo i diverses instal·lacions complementàries a les cases del Virrei.

"Inca sembla que és la ciutat sense límits ni nord", hi insisteix el GOB, que recorda que des de l'inici de la legislatura s'ha parlat de la possibilitat de donar el vistiplau a un tercer polígon, ha  sorgit l'amenaça d'un gran parc temàtic a la falda de Santa Magdalena i el Consell ha anunciat la ronda nord a la zona que confronta amb els municipis de Lloseta, Mancor i Selva. Un dels pocs paratges, recorda el GOB, que encara queden al municipi.

L'entitat ecologista assegura que l'anunci del nou projecte de camps de polo i instal·lacions complementàries és possible, de nou, gràcies a la Llei turística impulsada per l'exconseller Carlos Delgado. "Aprofitant els canvis legislatius introduïts per la Llei turística, sorgeix un macroprojecte per a la construcció de tres camps de polo i una instal·lació complementària d'entrenament, clínica veterinària, estables, cases de personal i depuradora inclosa devora les cases del Virrei que ocuparan 150.000 m2 de sòl rústic". Una superfície que, segons ha calculat el GOB, és equivalent a 15 camps de futbol i més grossa que tota la superfície urbana del terme municipal de Costitx (141.000 m2).

Segons el GOB, "Inca vol créixer amb un nou polígon, malgrat que els actuals són plens de naus en lloguer i en venda que es van deteriorant". Es tracta, diuen els ecologistes, d'una ciutat "desordenada, amb una manca absoluta d'espais verds i amb un trànsit caòtic protagonitzat pel vehicle privat".

Finalment, el GOB fa una reflexió més enllà d'Inca sobre la negativa a planificar l'urbanisme de Mallorca estratègicament, d'acord amb l'interès general: "Els nostres polítics ens aboquen a convertir-nos en una 'república bananera' que ven el seu preuat territori al millor postor per al lucre i l'interès exclusivament privat. Una vergonya".

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF