Publicitat
Publicitat

SANTA MARIA

La Fira de primavera s’arrela en la tradició

La de Santa Maria de diumenge servirà perquè el petit comerç demostri la seva força

La Fira de Santa Maria del Camí és potser una de les festes de primavera més antigues i arrelades de Mallorca. Com en qualsevol fira, el comerç local treu braó i surt al carrer a celebrar-la. Però el fet és que enguany el petit comerç de Santa Maria del Camí es troba “en un moment d’empenta”, expliquen des de la nova Associació de comerciants que s’està constituint al poble.

Segons la batlessa, “el nostre municipi és una referència pel que fa al petit comerç i a l’activitat cultural”. “Els que arriben aquí i no ens coneixen se sorprenen de la tranquil·litat que ofereix el poble i també de l’oferta comercial que formen més de 90 empreses”, afegí Rosa Vich.

De fet, des de l’Ajuntament no dubten que “el comerç a Santa Maria és més viu que mai”. El Consistori ha decidit centrar la temàtica de la fira “en el petit comerç local, que és una manera de consumir responsable i alternativa a la de les grans superfícies”, emfatitzaren en una nota de premsa.

Amb aquest objectiu, enguany “la fira recuperarà l’envelat i la mostra de productes locals”, concretà la regidora de Festes, Marilena Borràs. “Feia dos anys que no organitzàvem mostra i enguany els comerciants tindran un estand que els facilitarà mostrar els productes que venem i que feim aquí”, afegí la delegada.

Diumenge, el gran dia

La cita de diumenge a Santa Maria és una de les que se solen marcar fort en el calendari. Potser per la mida justa de l’esdeveniment o per la selecció dels productes fets a Balears que s’hi exposen, cada any són molts els que volten pels carrers de Santa Maria del Camí amb motiu de la seva Fira d’abril.

De fet, de bon matí l’enorme esplanada de la plaça nova del poble es convertirà en l’epicentre de la jornada. Allà s’ubicaran la XXII Mostra industrial, comercial i artesanal, la Mostra de vins santamariers, la degustació de productes fets a balears, la II Fira sostenible, l’exposició de maquinària agrícola i ramadera, mostres d’animals i de races autòctones i també la Fira Alternativa.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF