La Fira Dolça d'Esporles recupera tradicions

L'Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears elabora un xuclador segons l'antiga recepta 

La XIV Fira Dolça d'Esporles se celebra aquest diumenge amb bon temps, gran participació i la recuperació de les tradicions pastisseres. L'Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears ha elaborat un xuclador segons l'antiga recepta i l'han donat a tastar a tots aquells que han anat a Esporles per gaudir d'aquesta cita. El xuclador és un brioix de forma allargada que tradicionalment es menjava sucat amb el cafè amb llet, el gelat o la xocolata desfeta. La recepta original ha estat cedida pel desaparegut forn esporlerí de Cas Currot, establiment emblemàtic a la vila fins que va tancar, l'any 2013. El que s'ha preparat a Esporles fa 55 metres de llargària i s'ha exposat al carrer Nou de Sant Pere des de primeres hores del matí. La degustació s'ha fet a partir de les 12.00 hores.

Imatges de la Fira dolça d'Esporles 2018

La Banda Lira Esporlerina, els xeremiers d'Esporles, els gegants de Santa Maria i Esporles, la batucada Batukadell i el teatre de Madam Lena són els protagonistes de les cercaviles que animen la fira. El carrer Joan Riutort acull una trobada de brodadores i una mostra de Harleys. Al carrer Quarter s'hi pot trobar un mercadet de segona mà, mentre que el d'artesania està al carrer Ramon Llull.

La plaça de l'Ajuntament acull dues mostres de cuina, a més de tallers de receptes llépoles i rebosteria. La ballada popular es durà a terme a la placeta del Jardinet a partir de les 18.00 hores. Per als que estiguin cansats de caminar, un tren llépol els portarà pels carrers del poble fins a les 18.00 hores.