Felanitx, capital del vi de Mallorca

La DO Pla i Llevant i la IGP Vins de la Terra de Mallorca signen un conveni de col·laboració pel control de la qualitat i la comercialització d'ambdues marques

L'Estació Enològica de Felanitx serà la base operativa de la DO Pla i Llevant i de la IGP Vins de la Terra de Mallorca, a partir del conveni que han signat aquest dimecres ambdós segells, amb la qual cosa també compartiran plans de comercialització i el control de qualitat dels vins i dels raïms com a matèria primera. Així ho ha explicat el president de la DO i a la vegada de la IGP, Antoni Bennàssar, qui ha anunciat l'acord entre ambdues marques acompanyat del vicepresident de la IGP, Miquel Oliver; del conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal; el director general d'Agricultura, Mateu Ginard, i el batle de Felanitx, Joan Xamena.

"Cal unir esforços dins el món del vi. Aquí compartirem la seu social i establirem línies d'actuació i de participació conjunta per accedir als ajuts que es canalitzen cap al sector i també estratègies per ampliar el mercat", ha dit Antoni Bennàssar.

A dia d'avui, Pla i Llevant, amb 13 cellers, i Vins de la Terra de Mallorca, amb 62, sumen el 80% de la producció de vins de l'illa, tot i que cal remarcar que alguns cellers estan inscrits a les dues marques. "Defensar els drets dels associats, controlar la qualitat de tots els vins i els raïms i obrir nous canals de promoció" són els tres grans objectius que s'intenten assolir.

Primer any de Vins de la Terra de Mallorca

La IGP ja ha arribat al seu primer any d'activitat i serà a partir del cinquè any quan podria plantejar-se convertir-se en Denominació d'Origen. Quant a la possibilitat de fusionar les dues marques, Antoni Bennàssar diu  que sempre "potser un tema obert", però creu que cal anar passa a passa i "treballar tots els cellers de manera conjunta" per tal d'anar consolidant els vins mallorquins dins i fora de les Illes. 

Des de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, el conseller, Vicenç Vidal, s'ha mostrat satisfet dels avanços del sector vitivinícola i ha refermat el suport del seu departament a la unió d'esforços entre dos gran grups de cellers, que ofereixen un producte de qualitat i que estan contribuint a la dinamització del sector agrícola de les Illes.