Felanitx alerta de greus deficiències en el servei de recollida de fems

L'Ajuntament ha amonestat FCC, que al·lega problemes d'estabilitat dins la seva plantilla

L'Ajuntament de Felanitx demana celeritat a l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas' (FCC) perquè solucioni la problemàtica que el darrer mes ha afectat la recollida de fems a tots els nuclis del municipi i zones rurals.

L'empresa adjudicatària té el servei de recollida d'escombraries des del mes de novembre de l'any 2013. En aquell moment el batle era Biel Tauler (PP) i es va signar el contracte per vuit anys prorrogables a dos més.

El regidor de Medi Ambient, Miquel Lluís Mestre, es mostra preocupat pels antecedents de l'empresa adjudicatària. Mestre recorda que ja hi ha hagut vaga a Eivissa i se n'anuncia una a Menorca pel mateix motiu. "No volem que aquesta situació es traslladi a Felanitx" explica.

L'Ajuntament té constància que del passat 21 de juliol no es recull el fems en els horaris establerts, però des de finals del mes de juny s’han anant succeint distintes incidències en el servei de recollida. En alguns indrets de Portocolom els contenidors han estat plens de bosses de fems diversos dies.

"Aquesta situació pot derivar en un problema de salut pública que no es pot prorrogar i estam estudiant si aquests contratemps són susceptibles de penalitzacions cap a l'empresa adjudicatària per incompliment de contracte", adverteix l'Ajuntament.

Problemes de plantilla

FCC ha respost que ha tingut baixes, dimissions de xòfers i diferents accidents laborals, la qual cosa li impedeix tenir una plantilla estable. "Però, l'empresa no ha contractat més personal per cobrir les vacants i els treballadors en actiu fan torns de fins a 15 hores de feina per cobrir les baixes", expliquen fonts municipals.

El servei de recollida de fems i neteja té un cost anual pel consistori de 540.745 euros al qual s'hi ha d'afegir 12,52 euros per tona recollida.