Es Fangar, la finca més gran de Manacor, obre nou celler amb DO Pla i Llevant

La nova instal·lació té capacitat per produir 350.000 botelles a l'any

Es Fangar, la finca més gran del terme de Manacor i una de les de més extensió de Mallorca, amb més de 1.000 ha, acaba d'estrenar una nova bodega. L'augment de producció aportada per uns camps de vinyes que ocupen 56 ha, majoritàriament de raïm per a vi negre, tot i que també produeix vi blanc, i la demanda registrada especialment a Alemanya ha dut els promotors a fer noves inversions de futur dins l'ANEI Es Fangar.

El nou celler, inscrit a la DO Pla i Llevant, té una capacitat de producció d'unes 350.000 botelles/anuals, unes tres vegades més que fins ara. Es Fangar, propietat d'una societat alemanya des de 2001, després de ser comprada a la família Bonnín, és un referent quant a enologia i agricultura ecològica i sostenible.

La gran finca té els seus orígens al segle XIV quan ocupava una extensió de 4.500 hectàrees. Aleshores ja produïa vi a gran escala. En l'època contemporània, el 2009 és el punt d'inici de la comercialització, però l'eclosió internacional arribà el 2013, amb la seva participació a la Fira Pro Wein de Düsseldorf.

La gran penetració de la marca d'Es Fangar en el mercat alemany va aconsellar la construcció d'un nou celler amb la tecnologia més avançada. Les noves instal·lacions acaben de ser presentades a la premsa general i a l'especialitzada en el món vitivinícola.