La fira Experimenta de l'IES Manacor acosta la ciència a milers d'estudiants

L'exposició, oberta al públic en general aquest dimecres, es pot visitar fins divendres

Per tretzena vegada, la fira Experimenta que organitza l'IES Manacor, i que fa que els alumnes es converteixin en científics i investigadors, atreu milers de visitants. Totes les proves que han ideat aquest curs "són per explicar alguns principis fonamentals d’una manera molt pràctica i per experimentar amb la ciència i fins i tot jugar amb laboratoris com els que utilitzen els detectius policials quan investiguen crims", explica el director del centre, Miquel Amengual.

A partir d'aquest dimecres i fins divendres, dia 22, els alumnes d'ESO i de Batxillerat mostren els experiments científics que han treballat en els laboratoris de física, química, ciències naturals, matemàtiques, tecnologia i tècniques experimentals.

"Hem estat els alumnes els encarregats de proposar molts dels experiments de la fira d’enguany, no ens interessa repetir les demostracions i per això en cercam de nous", han explicat alguns dels autors que s’encarreguen de fer experiments davant els visitants de la fira.

La diversitat de demostracions que es poden trobar a Experimenta 2019 és tan àmplia com les disciplines que engloba: física, química, biologia, geologia, tecnologia i matemàtiques.

Varietat d'experiments

Així, els alumnes que passaran per la fira Experimenta d’enguany s’acostaran a conceptes com el magnetisme, l’equilibri, la llum i els seus colors, el so, els diagrames de Voronoi, les politges, les màquines simples, les possibles utilitats del làser o la investigació criminal.

Aquest dimecres, jornada oberta al públic en general, la fira ha rebut la visita d'una àmplia representació municipal, encapçalada per la batlessa, Catalina Riera, i la delegada de Cultura, Antònia Llodrà, que ha fet un recorregut per tots els espais d'experiments que han preparat els estudiants.

Tots els alumnes del centre, l’alumnat de diferents escoles de Primària i de Secundària de Manacor, Vilafranca, Campos, Palma, Son Servera, alumnes alemanys d’intercanvi i també els familiars, dels alumnes, els seus amics i tothom que vulgui podrà gaudir de la ciència d’una manera diferent i divertida.