Publicitat
Publicitat

Estel de Llevant tindrà nova seu a Manacor abans d'acabar l'any

Un conveni amb Electro Hidráulica Manacor abaratirà 72.000 euros una part important del cost de les instal·lacions

L'associació pro salut mental Estel de Llevant ja comença a veure la llum de la que serà la seva nova seu a Manacor, un edifici catalogat del carrer Fàbrica. En poc més de dos mesos, l'entitat espera haver-ne completat la reforma, que li permetrà disposar d'un edifici molt funcional de tres plantes amb una superfície total de 795 m2.

Aquest dimarts, Estel de Llevant i l'empresa Electro Hidráulica Manacor han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual es podrà abaratir 72.000 euros el cost de les instal·lacions elèctrica, de llanterneria i de climatització. L'empresa ha rebaixat fins a un 35% el pressupost d'aquests serveis, segons ha explicat el gerent, Guillem Febrer.

El projecte ja ha entrat en la recta final i s'espera que abans de finals d'any la reforma estigui completada i el col·lectiu, tant de treballadors com d'usuaris, pugui començar el 2018 amb un nou equipament que ha de facilitar-los la feina i el procés de recuperació i reinserció. A l'obra, hi han participat 14 treballadors del Centre Especial de Treball d'Estel de Llevant.

Recta final

Durant el proper trimestre s'espera poder enllestir-ne la fusteria, equipar la cuina i els serveis, la pintura i arreglar la façana de la part ampliada del nou centre. L'arquitecte responsable de la reforma, Guillem Mateos, ha explicat aquest dimarts la situació actual de les obres i ha destacat   l'adaptació tècnica i funcional de l'edifici, el qual ha estat dotat, entre d'altres millores, de tres patis interiors que donaran llum i sensació d'espai.

La primera pedra de la reforma es va posar el mes de març de l'any passat. El projecte social gaudeix del patrocini de Caixa Colonya Pollença, Immobiliària Casal Mallorquí i Janssen. Durant el 2016, Estel de Llevant va atendre 173 persones de la comarca del Llevant, Pla i Migjorn de Mallorca amb problemàtica de salut mental. Té un equip de 27 professionals.

Actes per a l'autofinançament

Per finançar-se, a banda d'algun suport institucional, Estel de Llevant organitza actes per  recaptar fons amb què fer front al nou repte d'una nova seu amb major capacitat, atès l'important increment de demanda dels seus serveis. Aquest proper dijous, el Teatre Municipal de Vilafranca acollirà una obra de teatre protagonitzada per la pròpia companyia teatral de l'entitat que du per títol Un dia d'estiu, a partir de la lectura del llibres de les vivències i experiències dels mateixos autors. L'espectacle començarà a les 20 hores, l'entrada costarà 5 euros i es poden fer reserves al telèfon del departament de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca (971 832072)

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF