Publicitat
Publicitat

ELECCIONS EUROPEES

Estaràs atribueix a Bauzá que repeteixi com a eurodiputada

“Ha estat absolutament determinant”, diu, i confia en un PP unit

Rosa Estaràs serà cinc anys més eurodiputada gràcies al president del Govern i del PP balear, José Ramón Bauzá. Així almenys ho defensa ella, que atribueix al seu líder un paper “absolutament determinant” en la seva entrada com a número set a la candidatura europea dels populars, fet que li garanteix la continuïtat a Brussel·les. “La seva feina discreta ha donat fruits”, afirmà Estaràs per valorar les gestions que, segons ella, ha fet Bauzá a favor seu davant el PP espanyol. I destacà que aquests moviments han permès que un representant de Balears assoleixi el lloc més alt aconseguit mai en una llista dels populars.

“El president del PP, Mariano Rajoy, ha donat un reconeixement amb majúscules a José Ramón Bauzá i a les Illes Balears”, recalcà Estaràs, que comparegué a la seu del PP balear acompanyada pel secretari general, Miquel Vidal, just l’endemà que es conegués la candidatura dels populars que la fa escalar tres llocs respecte de la llista de 2009. La popular serà l’única representant de Balears a l’eurocambra, després que la socialista Teresa Riera caigués de la llista en no aconseguir el PSIB un lloc de sortida per a ella. Estaràs ahir va reconèixer la tasca portada a terme per la socialista.

Amb una llarga trajectòria en política, Estaràs va arribar a ser vicepresidenta del Govern amb Jaume Matas (2003-2007) i va integrar sobtadament la candidatura europea del PP l’any 2009, just quan era presidenta de la formació a Balears, després que Matas abandonàs la direcció del partit per haver perdut les eleccions de 2007. La seva partida s’interpretà llavors com una operació per afavorir un nou lideratge dins el PP balear, tot i que altres també la van entendre com una operació d’Estaràs per blindar-se amb l’aforament europeu davant els casos judicials per corrupció que afectaven membres del seu partit.

L’eurodiputada recordà ahir el context de “convulsió” del PP pels casos de corrupció i la crisi econòmica que varen marcar els comicis de 2009 i defensà que ara, en canvi, els populars han aconseguit, segons ella, canviar el rumb de la situació econòmica. La popular reconegué que les enquestes donen una pèrdua de suports als dos partits grans i ho atribuí al desgast per la gestió de la crisi. Amb tot, es mostrà confiada que l’electorat sabrà valorar la tasca dels populars. En aquest sentit, defensà les actuacions que ha portat a terme els darrers cinc anys a Brussel·les per aconseguir un major reconeixement dels desavantatges derivats de la insularitat i per millorar els drets de les persones amb discapacitats.

“Més units que mai”

Malgrat la divisió que s’evidencia darrerament dins el PP balear, Estaràs es mostrà confiada, per les mostres de suport que diu que ha rebut des que és candidata, que el partit estarà “més unit que mai” i tots els seus membres “aniran de la mà” per guanyar les eleccions del proper 25 de maig. En qualsevol cas, va admetre que no hi haurà una participació significativa. “El nostre gran enemic és l’abstenció”, va advertir. I apuntà que la crisi ha ajudat que la població vegi Europa com la solució i no com un problema.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF