L'Escola de Mallorquí de Manacor atorga el Reconeixement de Mèrits a Biel Majoral

L'11 de juny s'entregarà el guardó al Teatre Municipal

El professor de Llengua Catalana i Cultura Popular Biel Oliver Majoral rebrà el Reconeixement de Mèrits 2020. Instaurada el 1977 per l'Escola Municipal de Mallorquí de Manacor, aquesta distinció municipal s'atorga cada any a una persona, persones o entitat amb una llarga trajectòria en defensa de la llengua i la cultura autòctona.

En aquesta ocasió i a partir d'enguany, l'Escola ha decidit que els premiats puguin ser una persona o entitat no necessàriament lligades a Manacor, en l'inici d'una nova etapa, per estendre el reconeixement a tot l'àmbit territorial dels Països Catalans.

Biel Majoral (Algaida, 1950), és llicenciat en Filologia Romànica, especialitat de Filologia Catalana. Del 1977 al 2015 fou professor de Llengua Catalana i Cultura Popular a la Facultat d'Educació de la UIB. A proposta del claustre de professors, el ple de l'Escola Municipal de Mallorquí li concedeix enguany la màxima distinció que Manacor atorga en l'apartat de cultura.

Majoral és un 'mestre de mestres', difusor de la llengua catalana i recuperador de la cultura popular, a més d'un cantautor reconegut. De fet, acaba de treure una nova producció musical en català: Arasíquesí.... El 2019 va rebre la Creu de Sant Jordi de Catalunya, que suma a tot un rosari de reconeixements per la seva llarga trajectòria. L'entrega del Reconeixement de Mèrits tindrà lloc l'11 de juny al Teatre Municipal, una vegada passada l'edició de Fires i Festes 2020.