Empleats del Murterar protesten davant la ministra d'Indústria a Alcúdia

Li exigeixen que compleixi els acords per al manteniment de la planta energètica i la recol·locació de treballadors

La ministra en funcions d'Indústria, Comerç i Turisme, María Reyes Maroto, ha acabat el seu tour preelectoral a Mallorca aquest divendres vespre amb un acte amb l'agrupació socialista d'Alcúdia i els candidats socialistes a les eleccions del 10-N, en el qual ha hagut d'aguantar la protesta de prop d'un centenar de treballadors de la central tèrmica del Murterar.

Els empleats han comparegut a l'edifici de Can Ramis amb pancartes reivindicatives i botzines per fer sentir la seva veu de preocupació davant els plans de tancament de la central per etapes.

"Estam a punt d'acabar l'any i fa mesos que esperam que se signi l'ordre ministerial que ha de garantir i regular el funcionament dels grups 3 i 4. Si no es fa, perilla la continuïtat de l'activitat", ha explicat el secretari del comitè d'empresa, Josep Roca. A més, hi ha treballadors per recol·locar, segons l'acord de desactivació de la planta energètica.

La ministra, que ha esquivat la protesta en entrar a l'edifici des de la planta subterrània, no ha recollit la demanda dels treballadors. Qui sí que ho ha fet abans ha estat la batlessa socialista, Bàrbara Rebassa, que ha parlat amb membres del comitè i s'ha compromès a traslladar la preocupació de la plantilla a la ministra.

El retard a l'hora de regular el funcionament dels dos grups generadors afecta uns 300 treballadors, segons la representació sindical. "Estam d'acord amb la transició energètica, però no és just que ens tinguin amb aquest clima d'incertesa", ha conclòs Josep Roca. Mentre ha durat el míting socialista, els manifestants han escridassat la ministra des de fora de l'edifici.