Electricitat i telefonia omplen de barreres arquitectòniques la Colònia de Sant Jordi

L'Ajuntament de ses Salines vol pressupostar i proposar-ne la retirada a les companyies

L’Ajuntament de Ses Salines estudia retirar els pals de fusta i formigó que ara aguanten el cablejat de serveis com l’electricitat i la telefonia a la Colònia de Sant Jordi, ja que formen tot un conjunt d'elements que dificulten l'accessibilitat i actuen de barreres arquitectòniques.

Segons ha explicat el regidor de Brigada i Manteniment, Tolo Salvà, l'Ajuntament vol tenir, dins la primera fase d’aquest projecte, un pressupost de les companyies de telefonia i subministrament elèctric, per tal d'avaular el possible soterrament dels serveis a l’ avinguda de Marquès del Palmer. Es tracta de l'entrada principal a la Colònia i al seu nucli antic. En aquesta zona hi ha uns 40 pals damunt les voreres, la qual cosa fa impossible que una persona amb cadira de rodes pugui transitar-hi.

"És un objectiu important, des de principi de legislatura, reformar l'entrada de la Colònia de Sant Jordi i eliminar-ne els elements que dificulten el pas dels vianants", diu el regidor, qui afegeix que "s’està treballant en aquest sentit i s'ha demanat pressupost a Endesa per saber el cost que tindria aquesta obra, amb la finalitat d'estudiar-ne la viabilitat i poder pressupostar-la i executar-la tan aviat com sigui possible", en cas que el cost fos assumible.

La segona passa serà demanar pressupost a Telefònica. Tolo Salvà avança que "no serà fàcil, però hi dedicarem tots els esforços perquè sigui una realitat tan aviat com sigui possible, conscients de l’ impacte ambiental i paisatgístic que representa la presència d’aquestes columnes i d'aquests pals a la via pública i la incomoditat per als residents i visitants", conclou el regidor.

La Colònia de Sant Jordi té molts problemes estructurals a les vies públiques. Per això, i tenint en compte el seu potencial turístic, l'Ajuntament es planteja invertir-hi part de la partida destinada a projectes sostenibles. L'objectiu final és eliminar la mala imatge que ofereixen alguns carrers i avingudes, com la del principal portal d'entrada i sortida a la petita península.