Publicitat
Publicitat

ABÚS DE FORÇA

Dos policies de Manacor es juguen anar a la presó per pegar a un detingut

Dos policies locals de Manacor es juguen dilluns la possibilitat de quedar condemnats a dos anys de presó cada un per apallissar un detingut l’octubre de l’any 2005. La fiscal, a més, els reclama una indemnització de 860 euros per a la víctima, que va necessitar un mes sencer i tractament mèdic per recuperar-se de les lesions.

Els fets varen succeir ja fa nou anys, però de ben segur que la víctima encara els recorda perquè, segons l’escrit de la fiscal, els agents varen pegar a l’home per tot el cos en tres ocasions i llocs diferents, fins i tot mentre estava engrillonat.

Segons l’informe del metge forense, el denunciant, estranger, va acabar amb diverses contusions, ferides al nas i a l’orella dreta, diverses costelles rompudes, reducció del volum pulmonar i hipoventilació -una respiració massa superficial, que no permet l’entrada de prou oxigen-.

La pallissa

L’escrit d’acusació de la fiscal manté que els policies varen entrar en una discoteca de Cales de Mallorca i varen treure’n la víctima per la força. Al carrer, “amb afany de causar-li un trencament físic i excedint-se en les funcions pròpies del seu càrrec”, el varen tirar en terra, li pegaren i li posaren els grillons. Un pic immobilitzat, l’haurien dut entre dos cotxes “per amagar-lo dels vianants” i allà varen tornar a pegar-li amb una porra i li clavaren puntades de peu a diferents parts del cos.

Davant d’aquesta situació, segons el relat de l’acusadora pública, l’home hauria intentat fugir, però el varen agafar i el varen fer entrar al cotxe oficial on, encara engrillonat, “li varen donar forts cops amb la porra al costat, de manera que aconseguiren causar-li, entre d’altres lesions, fractura de costelles”. La fiscal també demana que inhabilitin els policies.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF