Publicitat
Publicitat

Els Docents neguen haver repartit còmics a les escoles

L’Assemblea de Docents, editora de 10.000 exemplars del còmic Els tentacles de les tenebres, nega que n’hagi repartit exemplars als centres educatius, tal com han denunciat la Fundación Nacional Círculo Balear i l’Institut de Política Familiar, que han arribat a demanar sancions per als docents perquè les vinyetes “inciten a l’odi”. El còmic denuncia que la política educativa del Govern del Partit Popular està sota les ordres d’“una teranyina de grupuscles radicals, gonelles i anacrònics”.

L’Assemblea de Docents de l’IES Son Ferrer de Calvià desmentí ahir que s’hagin repartit còmics als alumnes del centre i demanà a IB3 Ràdio que rectifiqui les afirmacions fetes en l’editorial del programa El faristol, en què se’ls acusava d’haver-ho fet. “Som molt conscients que el còmic esmentat està adreçat a adults i que per res del món se’ns ocorreria difondre’l entre els alumnes”, asseguren.

L’Institut de Política Familiar ha demanat als pares que denunciïn si el còmic es distribueix a escoles i instituts, i ha advertit que “continuarà vigilant”. L’entitat ho ha denunciat aquesta setmana davant l’Oficina dels Drets del Menor, cosa que asseguren que ha motivat que els Docents reconeguin que no va dirigit a menors. La intenció del còmic és, afirmen els professors, denunciar la situació que viu el món educatiu, “en poder de gent poc representativa i molt agressiva i regressiva”. Asseguren que les “calúmnies” llançades contra els autors, Vernon & Sulivan, en “reforça el motiu” i la tesi que “els fanàtics del Círculo Balear tenen com a única arma les denúncies i coaccions contra els docents, tal com s’ha denunciat de manera reiterada”.

El còmic es començà a distribuir la setmana passada, a la Marxa per l’Educació. “Va adreçat i es distribueix entre un públic adult, preferentment docents. Però vist el ressò que ha tingut, en poc temps ha arribat a tota la societat gràcies a les reaccions dels retratats”, diuen des de l’Assemblea. Asseguren que és només el preludi del llibre de Marcel·lí Guerrero, que es presentarà dia 22 d’abril a les 20h a Can Alcover.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF