Publicitat
Publicitat

El Dijous Bo, tots els camins duen a Inca

La Fira de les fires continua sent un imant comercial, enguany marcat per un operatiu policial d'impacte

El novembre a Mallorca va lligat a Inca i al Dijous Bo. És la data marcada en el calendari per a un gran nombre de comerços de molts sectors. Un temps anava molt lligat, com la majoria de fires, al sector primari. Ara la diversificació dona més colors a l'estampa més comercial. Aquest Dijous Bo n'ha estat una prova, i amb un diferència respecte d'edicions passades: una gran presència de la Guàrdia Civil, que a alguns els donat seguretat i a altres temor que passàs alguna cosa.

La jornada ha tingut tots els ingredients necessaris per mantenir la fira com la mostra comercial més gran. L'Ajuntament ha preparat un dispositiu per fer viable l'arribada d'entre 125.000 i 150.000 visitants. Per això, ha habilitat 1.200 places de vehicles més als voltants de la ciutat. Emperò, en un dia així, sempre hi ha moments en què l'afluència de gent sobrepassa la capacitat d'espai. No obstant això, la jornada firal ha transcorregut sense cap incident ressenyable, segons ha informat a darrera hora l'Ajuntament.

Gent i cellers plens a vessar al migdia i vies perifèriques col·lapsades ja formen part de la postal del Dijous Bo. La Gran Via de Colom ha servit de mostrador de la maquinària agrícola. Altres escenaris pagesos han estat els carrers cèntrics, que han connectat Colom amb la plaça Bestiar, on la ramaderia ha tingut una variada representació de diverses finques del municipi. En aquesta edició, ha tornat la mostra marinera d'antany, a l'avinguda d'Alcúdia. També les fires prèvies han aportat novetats que han atret molt públic durant l'avantsala del sempre esperat Dijous Bo.

600 estands

Al Dijous Bo, també els centres educatius s'integren a l'engranatge comercial, oferint gastronomia per recaptar fons per als viatges d'estudis o per presentar el seu esperit innovador, com el del CEIP Llevant, que a partir del reciclatge de fusta ha presentat una paradeta amb juguetes treballades pels estudiants en el marc d'un projecte cooperativista i de suport solidari amb ONG. En total, hauran estat uns 600 els mostradors instal·lats a les vies neuràlgiques de la ciutat per viure una nova edició del Dijous Bo, una mostra que fa d'Inca la capital de Mallorca per un dia, que reuneix gent de tota l'illa, atreu els mitjans de comunicació i també tota la representació política, que almanco aquest dia sí que trepitja el carrer.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF