EDUCACIÓ
Part Forana 26/08/2016

Denuncien el concurs del CEI de Santa Margalida

Dos de tres experts que el valoren anaren a les llistes de Convergència-El Pi, socis de govern

Jaume Ribas
2 min

Santa MargalidaL’11 d’agost, l’Ajuntament de Santa Margalida va publicar el concurs per a la contractació del servei públic d’Educació Infantil 0-3 de Santa Margalida per als propers 4 anys. Per tal de valorar els criteris d’adjudicació, el batle de Santa Margalida, Martí Àngel Torres (PP), ha nomenat un comitè d’experts format per un professor de ciències naturals, un professor de Primària i un de Secundària.

Segons la llei, els encarregats de valorar i supervisar els projectes educatius de la nova escoleta haurien de ser mestres d’Educació Infantil o graduats amb titulacions equivalents. Per això, l’oposició ha denunciat la manca d’idoneïtat dels tres experts. A més, dos dels tres professors seleccionats anaven a les llistes electorals de Convergència-El Pi, el partit del tinent de batle i soci de govern del PP, Joan Monjo. D’acord amb això, la coalició SUMA (PSIB-Independents) ha presentat un recurs sol·licitant que es revisi la designació dels membres del comitè d’experts.

Des de SUMA, creuen que “estèticament no queda gaire bé” perquè “qualsevol es pot malpensar”. A més a més, segons el portaveu de la coalició, Antoni Reus, el fet que els tres experts designats no tinguin cap titulació d’Educació Infantil demostra que “no es dóna prou importància al projecte educatiu i pedagògic”.

En canvi, el batle popular de Santa Margalida, Martí Àngel Torres, va voler treure importància a l’assumpte. Sobre el fet que dues de les tres persones seleccionades fossin membres de la llista de Convergència-El Pi, els seus socis de govern, va dir que “puc entendre que a l’esquerra no li agradin. Els hem triat perquè els coneixem. Ells haurien triat els seus coneguts”. Quant al fet que cap dels tres experts no sigui mestre d’Educació Infantil, tot i que sí que s’han dedicat o es dediquen a l’educació, explicà que “els tècnics ho estan revisant” i afegí que encara no sap si això serà un impediment perquè valorin el nou projecte educatiu de l’escoleta.

Concurs públic

L’escoleta de Santa Margalida va ser posada en marxa a l’octubre del 2010. Després d’una primera concessió de tres anys més tres anys, que acabarà l’octubre d’enguany, l’Ajuntament haurà de tornar a assignar el servei per concurs, aquesta vegada per dos més dos anys. L’escoleta pot donar servei a un total de 37 alumnes dividits en tres mòduls diferents, encara que la majoria d’anys que ha estat funcionant ha tingut unes trenta criatures matriculades.

L’Ajuntament de Santa Margalida ha hagut de designar un grup d’experts per tal d’atorgar la nova concessió, ja que la major part de la puntuació del concurs públic d’assignació depenia de criteris objectius. En aquests casos, l’Executiu preveu que l’Ajuntament delegui en un grup d’experts o en un ens independent, tal com ja va fer en un cas força similar l’Ajuntament de Muro, quan va delegar les valoracions tècniques a la Universitat de les Illes Balears.

stats