Publicitat
Publicitat

SES SALINES

Demanen la destitució del director de l’escola de la Colònia

La Policia va detenir fa un mes Fernando Alcántara, director del centre

Els pares i mares dels alumnes del CEIP Colònia de Sant Jordi, els mestres, la batlessa, Maria Bonet (PP), els regidors del seu grup, els de la coalició PSOE-PSM-Progressistes, els de Convergència, el del Nil i els de Sud Unificat volen que la Conselleria d’Educació “tregui a concurs les noves places de l’equip directiu del CEIP Colònia de Sant Jordi tal com s’ha fet en altres centres i que, per tant, no es pugui mantenir el senyor Fernando Alcántara a la direcció”. A més, els signants demanen que se cessi temporalment la mestra Esperanza Rigo “fins que la justícia aclareixi el cas pel qual van ser citats a declarar”.

Cal recordar que fa un mes agents de la Policia Judicial van detenir el director del centre, Fernando Alcántara, i la seva dona, Esperanza Rigo, per presumptes delictes d’amenaces, coaccions, falsedat en documents públics i tràfic d’influències. Tot i això, després de la declaració al quarter de la Guàrdia Civil de Manacor, la Policia deixà els dos mestres en llibertat amb càrrecs.

La investigació de la Guàrdia Civil a qui fou representant de la Conselleria d’Educació a la comissió permament del Consell Escolar de Balears i a la seva dona apunta a presumptes falsificacions de documents. L’encara director hauria fet constar més alumnes dels que en realitat estan inscrits a l’escola, segons indica la investigació policial. El presumpte objectiu de tot plegat seria fer incrementar el personal docent del centre per tal d’afavorir d’alguna manera Esperanza Rigo, que és mestra interina.

Amb feina i sou

Tot i que el Govern obrí un expedient informatiu per mirar d’aclarir els presumptes delictes que s’imputen als dos mestres, no els ha suspès de sou ni de càrrec. Una mesura que sí que afectà tres directors de centres educatius de Maó i el de l’Institut de Marratxí, que es negaren a aplicar els projectes lingüístics que els consells escolars dels respectius centres rebutjaven frontalment.

Així, tant Alcántara com Rigo continuen fent feina a l’escola de la Colònia de Sant Jordi, malgrat que estan imputats per diversos delictes i malgrat els expedients de la Conselleria d’Educació. Per aquest motiu, l’objectiu de la carta que el ple d’ahir aprovà per unanimitat és que la consellera Joana Maria Camps faci efectiu “el cessament temporal del Sr. Fernando Alcántara com a director del CEIP Colònia de Sant Jordi i de la senyora Esperanza Rigo com a mestra del mateix centre, sempre amb el màxim respecte a la presumpció d’innocència”.

Tots els partits també es posaren d’acord per “fer costat a la comunitat educativa de la Colònia de Sant Jordi, el col·lectiu dels mestres i l’AMIPA davant l’actual situació i clima d’adversitat en què es troba l’escola”.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF