'Deixa't sorprendre', lema de la 14a edició de la Nitx de l'Art a Felanitx

Hi participen 150 artistes distribuïts en més de 40 espais

Felanitx inaugurarà una nova edició de la nit de la cultura amb la Nitx de l'Art divendres dia 23 d'agost, coincidint amb l'inici de les festes de Sant Agustí. Amb aquest acte, és pretén situar el municipi en l'epicentre de la cultura. Els visitants podran trobar-hi diferents localitzacions en què els expositors mostraran les seves obres d'art en tots els àmbits.

En la trobada d'enguany hi haurà una participació rècord d'artistes. El regidor de Cultura, Xisco Duarte, ha explicat que un total de 150 participants de diferents llocs del món col·laboraran en aquesta edició distribuïts pel centre de Felanitx en més de 40 espais.

El mes de març es va obrir la convocatòria pública perquè els artistes interessats s'hi poguessin presentar i mostrar les seves creacions. "A diferència d'altres pobles, s'ha acceptat tothom que hi ha volgut participar", ha dit Duarte.

Exposicions de quadres de totes les modalitats de pintura, escultures, performances i música en viu al carrer és el que podran trobar els milers de visitants que espera acollir el poble. L'edició de l'any passat va aplegar unes 20.000 persones. Andreu Maimó, Jaume Canet, Jaume Prohens, Maria Ramis o Stanislas Carrelet hi exposaran els seus dibuixos, pintures, fotografies i ceràmiques.

L'Ajuntament té la Casa de Cultura com a espai oficial. S'hi adhereixen dues localitzacions més cedides per la parròquia i la llar de la tercera edat. Els altres espais on hi haurà exposicions són cases, centres o locals que de manera desinteressada cedeixen els ciutadans per als diferents artistes. Amb l'organització de l'Ajuntament es distribueixen els espais entre els participants.

Música al carrer

Hi haurà música al carrer dels conjunts Salat Jazz, Carles Medina, QDART, DJ Joan Forteza, Guillem Monserrat, Marino e Marini i Andreas-Max-Martin.

Coincidint amb la inauguració de la Nitx de l'Art es donarà a conèixer el guanyador del V Certamen d'Arts Plàstiques Ciutat de Felanitx. Xisco Duarte ha aprofitat l'acte per subratllar que "aquest concurs té com a objectiu patrocinar i potenciar la creació dels artistes plàstics d'arreu del món".

El concurs està dotat amb dos guardons, un primer premi patrocinat per l'Ajuntament de Felanitx de 3.000 euros i una exposició individual a la Casa de Cultura. El segon premi està patrocinat pel setmanari 'Felanitx', amb una quantia de 2.000 euros.