La darrera Fira de Llucmajor s'ofereix com a fermança a milers de visitants

La ciutat viu un col·lapse de trànsit i de persones durant tot el dia

'Música de fermança per continuar fent història' era el títol del convit a les fires de la pregonera d'enguany, Maria Ginard Puigserver, tot recordant també que ara fa 175 anys de la creació de la banda de música, tota una institució cultural. Per part seva, el batle, Bernardí Vives, convidava els veïns explicant que les fires esdevenen una mostra de la innovació, el disseny i la fermança, "aquella joia o objecte que els enamorats compraven a la fira per obsequiar la seva enamorada". Efectivament, la Darrera Fira ha esdevingut una fermança, també per als milers de persones que hi han assistit.

La XXXVIII Mostra Llucmajorera, durant gairebé tres dies d'exposició, ha esdevingut la carta de presentació del municipi des del punt de vista comercial, amb una seixantena d'estands com a aparador del gran teixit comercial. La ramaderia, amb una exhibició variada d'animals, i l'agricultura, amb tot tipus de maquinària, han recordat les arrels pageses del vell Llucmajor, en un total d'onze punts d'exposició a través del llarg recinte firal. Les autoritats han visitat els mostradors de l'envelat dels negocis locals, però ho han fet per separat: el grup de govern amb representants del Govern i el Consell per una banda i l'oposició per una altra.

Carrers, avingudes i places han acollit milers de visitants, la gran majoria dels quals hi han arribat en una allau constant de cotxes que han omplit tota la perifèria urbana: rondes, avingudes, voreres, zones verdes i camins de fora vila. A punt de migdia la mobilitat era prou dificultosa i alguns indrets es convertien en un embut de trànsit, especialment les entrades a la ciutat des d'Algaida, Campos i Palma.

Aquest dilluns, el firó tancarà el cicle de mostres. I ho farà obrint com sempre l'envelat amb els comerços llucmajorers, en la que serà la darrera jornada d'exposició. Encara queda, però, tota una sèrie d'actes, la majoria de caire cultural i amb el Claustre de Sant Bonaventura com a escenari, per tancar la llarga programació que ofereix cada any la cita amb les Fires de Llucmajor.