Quatre cursos d'ocupació donaran feina a 40 persones de més de 30 anys a Inca

Un estudi ha detectat les necessitats d'empreses de diverses branques professionals

'Es Grop', 'Inca digital', 'Inca instal·la' i 'Inca en línia' són els quatre cursos mixtos de formació i ocupació que es realitzaran a la ciutat i que ocuparan 40 persones majors de 30 anys. Això és possible gràcies al finançament de la Conferència Sectorial i l'Ajuntament d'Inca i la participació del SOIB. Des de l'àrea de Formació, a través de la convocatòria SOIB +30, s'invertiran 700.000 euros.

Els quatre projectes han estat dissenyats arran dels resultats d'una anàlisi de necessitats juntament amb les empreses vinculades als sectors de l'administració; del manteniment d'edificis, dins la branca de la fontaneria i electricitat, i de la fusteria i el comerç.

En els dos projectes relacionats amb el sector de l'administració es faran enquestes i qüestionaris als ciutadans d'Inca amb la finalitat d'esbrinar quina és la seva opinió sobre diferents aspectes de la gestió municipal. També es donarà suport administratiu a les diferents àrees municipals, es promourà l'ús de la línia verda i es digitalitzaran documents administratius en diferents dependències municipals.

Millora d'equipaments municipals

El projecte centrat en la fusteria i el comerç ajudarà a millorar les instal·lacions municipals mitjançant la creació i la restauració de mobiliari i elements de fusta, a millorar l'equipament de les escoles i l'escoleta municipal (prestatgeries, tarima flotant en determinades aules, jocs...) i a repararar elements de fusteria que es trobin en mal estat.

D'altra banda, el projecte de fontaneria i electricitat les activitats se centrarà a millorar les condicions del sistema d'electricitat i lampisteria dels habitatges cedits a famílies desfavorides, col·laborar en el manteniment de determinades zones verdes, donar suport a la brigada de manteniment dels centres escolars, adequar espais municipals i mantenir l'electricitat i la lampisteria general de les dependències municipals.