Cs i El Pi insten a un acord PSOE-PP per compartir batlia a Llucmajor

El consistori tindrà nou partits diferents, cosa que dificulta un govern estable

Els partits d'esquerra no sumen i els de la dreta tampoc per a un govern estable a l'Ajuntament de Llucmajor. Un acord ample, en un consistori de 21 regidors amb nou formacions diferents, sembla una quimera a dia d'avui. No obstant això, hi ha moviments dirigits a conscienciar els dos partits majoritaris, PSOE (5) i PP (5), a mirar d'arribar a un pacte de gestió.

Segons ha pogut saber ARA Balears, Cs (2) i El Pi (1), estan a favor que socialistes i conservadors, ateses les circumstàncies, mirin d'arribar a una aliança, que passaria per compartir la batlia. Ciutadans i regionalistes volen jugar un paper testimonial i si no se'ls demana el contrari, fins i tot podrien quedar fora del govern.

La resta de forces amb representació són MÉS (2), Vox (2) Llibertat Llucmajor (2), Podem (1), i ASI (1). Reeditar el pacte anterior (PSOE-MÉS-El Pi) és impossible perquè només sumen vuit regidors. I per la dreta, Cs refusa alinear-se amb Vox, amb la qual cosa la suma del PP, ASI, Llibertat Llucmajor i Cs queda amb deu edils a les portes de la majoria absoluta necessària (11).

Un govern amb minoria del PSOE, amb només 5 regidors, tampoc sembla una opció viable, tot i que, si finalment no hi ha un acord, en la línia proposada per Ciutadans i El Pi, o la dreta no es posa d'acord per investir el conservador Èric Jareño, el socialista Gori Estarellas repetirà com a batle el proper 15 de juny.