Costes aprova el nou projecte de serveis de platges de Pollença, que les farà totalment accessibles

Moltes àrees de jocs infantils, caixes de seguretat, un centre d'integració social i una nova tipologia de gandules i para-sols són alguns dels elements innovadors

Demarcació de Costes ha comunicat a l’Ajuntament de Pollença l’aprovació del projecte de serveis de platja d'aquest municipi per al període 2016-2019, del qual s'accepta pràcticament la totalitat d’elements sol·licitats, amb un nou replantejament proposat per l'equip de govern.

Segons ha informat el batle, Miquel Àngel March, l’autorització preveu nombrosos elements nous, com ara la tipologia d’hamaques i para-sols que s’instal·laran, la manera com s'ordenaran per deixar més espai lliure a la platja, la incorporació de caixes de seguretat, l’accessibilitat total a les platges i la quantitat i qualitat dels jocs infantils que es col·locaran al llarg dels propers quatre anys.

La naturalització d’una platja artificial amb vegetació autòctona, jocs infantils per a infants discapacitats o el centre d’integració social per discapacitats físics, psíquics i persones en risc d’exclusió –que inclourà un quiosc gestionat per una ONG com a centre de treball per aquestes persones– són alguns dels elements pioners que incorpora el projecte presentat per l’equip de govern municipal, Junts per Pollença i Unió Mollera. "Aquest pla és pioner, innovador, i situarà les platges del municipi en un nivell superior. Ha duit molta feina perquè hem hagut de superar moltes dificultats, però quan en breu es pugui executar serem de nou un referent a Balears", ha explicat March.

Segons el batle, la dificultat de tramitació de l’expedient, per la complexitat dels nous elements que s’han volgut incorporar, ha provocat la demora en la licitació, a més de les dues al·legacions presentades directament a Costes pel principal grup de l'oposició, Tots per Pollença, i que han estat rebutjades, de la mateixa manera que la majoria de les presentades al procés de licitació.

D’ altra banda, March ha subratllat que aquest dijous s’ha reprès el termini de licitació del distints serveis de platges, que s’havia suspès com a conseqüència de les reclamacions presentades per entitats i particulars. El termini per presentar propostes per explotar les platges del Port de Pollença, Formentor i Cala Sant Vicenç acaba el proper dilluns, 30 de maig.