Convocats els premis Ciutat de Manacor

Continuen oberts a quatre modalitats literàries i dotats amb 15.000 euros

Aquest dilluns s’ha fet la presentació de l’edició dels premis Ciutat de Manacor 2020. Aquests premis guardonen i promocionen obres d’assaig, poesia, teatre i novel·la. Les obres, inèdites i escrites en català, es poden presentar fins dia 8 d’abril. Igual que en anteriors edicions, la dotació de tots el premis suma 15.000 euros.

Els guardons literaris als quals es pot aspirar són els següents: Maria Antònia Oliver de novel·la, de temàtica lliure, dotat amb 5.000 euros; Miquel Àngel Riera de poesia, dotat amb 3.000 euros; Jaume Vidal i Alcover de teatre, en la modalitat de text dramàtic en català i dotat amb 4.000 euros, i Antoni Maria Alcover d’assaig, obert a obres que contribueixin a aprofundir i a donar a conèixer els valors de la cultura, de la història o de la filosofia de les Illes, amb un premi de 3.000 euros.

A més del premi en metàl·lic, totes les persones guanyadores veuran publicada en paper la seva obra literària. Les obres guanyadores es donaran a conèixer amb una cerimònia pública que es durà a terme a la Institució Antoni Maria Alcover.

Segons el regidor de Cultura, Mateu Marcé, amb aquests premis "es vol reconèixer la feina feta per tanta gent més o menys coneguda però que viu les lletres i que vol fer del català una llengua de primera". Mateu ha remarcat que "la participació de persones d’arreu de les terres de parla catalana evidencia la rellevància que aquests premis han anat adquirint al llarg del temps".

Premi d'assaig

Finalment, la directora de la Institució Alcover, Bàrbara Sagrera, ha volgut apuntar que "enguany el premi d’assaig té un caràcter més general per la poca participació que sol suscitar; així, la temàtica d’aquest premi és enguany més plural i, sobretot, amb caràcter divulgador, és a dir, apte per a persones no especialitzades".