Publicitat
Publicitat

Societat

Les taques de quitrà s'estenen per la costa de Santanyí i arriben fins al Caló del Moro

La Policia Local ha tancat durant més d'una hora aquesta cala, contaminada per una taca molt similar a les trobades en els darrers dies a diferents platges. També està afectat el Caló del Pou

Les taques de quitrà i altres combustibles de vehicles aquàtics s'estenen per la costa mallorquina. Aquest horabaixa, de fet, l a Policia Local de Santanyí ha hagut de tancar al bany les platges del Caló del Pou i el Caló del Moro per la presència de taques de quitrà a la vorera, molt similars a les detectades durant el cap de setmana en diferents punts de la costa del sud i el llevant mallorquí .

Ambdues platges s'han tancat al voltant de les 18.00 hores , informa el servei 112 , malgrat que fa pocs minuts que s'han tornat a reobrir, després d'haver estat netejades.

Sengles tancaments l'han motivat la presència de petites galetes de quitrà de procedència desconeguda però molt similars a les trobades en els darrers dies en diferents platges mallorquines, les quals dugueren a l'activació i desactivació en diferents moments de la fase d' alerta per contaminació marina .

Les zones del litoral on ha aparegut aquest tipus de contaminació pertanyen als municipis de Pollença , Santa Margalida , Manacor , Artà i Santanyí , assenyalen des de l'1 12 .

Aquest tancament s'afegeix a la prohibició del bany durant mitja hora que s'ha registrat avui horabaixa a la platja eivissenca del Migjorn -ses Salines per la presència d'una taca de gasoil (ja reoberta al bany).

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF