El Consell rehabilita l'entorn de la cova de Ramon Lull i en regularà l'accés

El vandalisme i la manca de control han degradat la zona

Els propietaris de la cova de Ramon Llull al santuari de Cura –la família Morell–, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament d'Algaida han arribat a un acord de col·laboració per tal de fer més accessible aquest indret, catalogat com a Bé d'Interès Cultural (BIC). En els darrers anys, la degradació causada per actes incívics i de vandalisme ha fet que aquest punt de l'itinerari 'Llull a Mallorca' fos greument abandonat.

La brigada de Patrimoni Històric del Consell ja ha iniciat les tasques d'adequació i neteja de tot l'entorn de la cova i del camí pel qual s'hi accedeix. El Consell no ha redactat cap projecte específic: tota la rehabilitació, ambiental i dels accessos, anirà a càrrec de la brigada, segons que ha explicat el conseller de Patrimoni, Francesc Miralles.

Una vegada s'hagi adequat l'espai, se'n regularà l'accés i s'establiran uns horaris de visita. Actualment, hi ha un seguit de trams de paret seca i bancals esbaldregats que suposen un perill per als visitants la restauració dels quals serà prioritària, ja que es pretén que sigui un punt de visita amb totes les mesures de seguretat.

Han visitat la zona el superior major provincial dels franciscans, Jaume Puigserver; la batlessa d'Algaida, Maria A. Mulet; la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, i Catalina Morell, en representació de la propietat dels terrenys on s'ubica la mítica cova que va acollir el filòsof i erudit mallorquí.