ATENCIÓ SOCIAL

El Consell divulga el servei integral a domicili als pobles

L’objectiu és donar a conèixer el servei del SAID a partir dels testimonis d’usuaris i dels professionals

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) del Consell, Margalida Puigserver; el vicepresident de l’IMAS, Javier de Juan, i el batle d’Inca, Virgili Moreno, varen presentar ahir el documental Al teu costat, sobre el Servei d’Atenció Integral a Domicili (SAID). L’objectiu és donar a conèixer el servei del SAID a partir dels testimonis d’usuaris i dels professionals.

El documental reflecteix l’objectiu principal del programa, que és evitar la institucionalització de les persones majors dependents: és a dir, es pretén que cada usuari rebi a casa seva la mateixa atenció personalitzada i professional que rebria en una residència. Així, es dona prioritat a mantenir la persona en el seu entorn.

L’acte tingué lloc al Museu del Calçat d’Inca. El SAID s’ha aplicat en pla pilot a Inca, Lloseta, Alaró, Binissalem, Santa Maria, Consell, Porreres, Felanitx, Campos, Artà, Capdepera, Son Servera, ses Salines i Sant Llorenç. També es va oferir una taula rodona en la qual es varen poder escoltar les opinions i experiències d’alguns dels familiars de les persones dependents que es beneficien d’aquest servei.