Pla per retirar el merlets de la murada medieval d'Alcúdia esbaldregada

El projecte de reforma integral, previst per al 2019, s'haurà d'ampliar

Aquest dilluns a Alcúdia s’han iniciat les obres del demolició dels merlets i les tasques per assegurar el tram de murada medieval que es va esbaldregar el passat mes de setembre a causa de les intenses pluges. El projecte de demolició, una vegada aprovat el pla de seguretat, permetrà la retirada dels merlets perillosos de la murada afectada.

Aquest matí s'ha delimitat la zona de feina, amb la presència dels tècnics de l'Ajuntament, els responsables de l’empresa i els regidors Joan Gaspar Vallori, Bàrbara Rebassa i Domingo Bonnín.

L'Ajuntament ha informat que aquesta intervenció al tram de murada medieval disposa d'un pressupost de 6.500 euros i un termini d'execució de dues setmanes.

A primera hora també hi ha acudit el batle, Antoni Mir, perquè aquesta és una de les obres que s’esperen dur a terme per eliminar la perillositat dels merlets i després, una vegada acabada la demolició, s'espera poder reobrir el camí de Ronda, tancat fins ara a causa de l'enderroc patit per la murada.

La caiguda d'aquest tram de fortificació afectarà el projecte de reforma integral de la murada, previst per al 2019 i amb un pressupost de 150.000 euros, segons ha explicat la regidora de Patrimoni, Bàrbara Rebassa. La zona que ja s'havia previst restaurar va des de l'església fins a la seu de l'Agència Tributària. El Departament de Patrimoni del Consell de Mallorca haurà de revisar l'ampliació del projecte amb l'afegit del tram caigut.