Publicitat
Publicitat

MANACOR

Comença la rentada de cara del poble amb l’edifici de Majorica

El Consistori inverteix 1,7 milions en obres de millora

L’Ajuntament de Manacor invertirà “dos-cents mil euros per convertir en un parc el tros municipal del solar que ocupava l’antiga fàbrica de perles a l’entrada de Manacor des de Palma”, explicà ahir la primera tinent de batle i delegada d’Urbanisme, Catalina Riera (Coalició per Manacor). La nova zona verda “millorarà la imatge d’una de les principals entrades, que també és una de les nostres preocupacions”, afegí la regidora d’Urbanisme.

A l’espai que ocuparà el parc, que serà d’accés lliure, “ajardinarem l’entorn i tancarem el solar, a més de rehabilitar les façanes del xalet on vivien els directors de Majorica”, indicà. Aquest edifici, de fet, està catalogat i protegit per la normativa municipal.

Però aquest no serà l’únic parc que la ciutadania de Manacor estrenarà els propers mesos. A més d’invertir 60.000 euros en la millora dels parcs i jardins que ja existeixen, l’Ajuntament preveu convertir els terrenys municipals de devora l’IES Manacor en un gran parc. “Ara iniciam la retirada de la xarxa elèctrica que travessa la zona verda perquè és un requisit per convertir-la en parc públic”, informà la delegada.

A més, l’Ajuntament impulsa sis projectes més que es pagaran “amb 1.700.000 euros del superàvit de què disposa, que és de prop de set milions d’euros, si només tenim en compte l’exercici pressupostari de l’any passat”, apuntà.

Entre altres obres, destaca la rehabilitació de la façana de la peixateria municipal, una obra que “ha de servir per incentivar la reobertura del punt de venda de peix de la plaça de les verdures”, apuntà la regidora d’Urbanisme.

Els projectes que l’Ajuntament manacorí impulsa amb 1,7 milions d’euros del superàvit que es va obtenir en tancar el pressupost del 2013, també inclouen obres de millora a la xarxa d’aigua potable.

Aigua potable

L’aigua que surt per les aixetes de Manacor no és potable perquè presenta una concentració de nitrats elevada. “S’ha localitzat un pou nou a la zona de les graveres que té baixos continguts de nitrats. Connectarem aquest pou a la xarxa perquè l’aigua que en traguem, en mesclar-se amb la dels pous actuals, permeti rebaixar els nivells de nitrats. La incorporació d’aquest nou pou a la xarxa permetrà millorar la qualitat de l’aigua i assegurar el cabal necessari”, va precisar Riera.

A més a més del pou nou, l’Ajuntament invertirà en la vella xarxa municipal d’aigua. Les canonades, que tenen uns 40 anys d’antiguitat, fan perdre la meitat del cabal que circula per la xarxa. Per aquest motiu, aprofitant les obres pel canvi de paviment a carrers de la ciutat, es renovaran les canonades dels carrers que s’empedrin o que s’asfaltin de nou.

Tot i això, no es canviaran les canonades dels “carrers que ara mateix presenten clots i tenen desperfectes en el ferm d’asfalt; tan sols canviarem les canonades d’aigua potable i algunes d’aigües pluvials en els carrers on està previst fer cunetes i excavar, que no seran tots”, afegí la regidora. Totes aquestes obres, en conjunt, costaran uns 1,2 milions d’euros.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF