Comença la reforma de l'Hospici de Felanitx per adaptar-se a centre de dia

Les obres costaran 1,5 milions d'euros i duraran 14 mesos

La reconversió de l'edifici de l'Hospici de Felanitx en centre de dia i estades nocturnes ja ha començat. El gran projecte social per al municipi durant la  legislatura actual costarà 1,5 milions d'euros i ha d'estar acabat en un termini de 14 mesos, segons ha explicat el batle, Joan Xamena, en la visita efectuada aquest dimecres a les obres amb la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, i la presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver.

El vell edifici, una vegada haver assolit el pla de restauració i adaptació per a serveis socials, per a la qual cosa s'hauran de restaurar dues plantes, disposarà de 30 places d'estades diürnes i vuit de nocturnes. Per Xamena, "avui és un dia important per a Felanitx, perquè l'Hospici és un símbol –històric– i ara es convertirà en un centre de dia i centre de nit" per a la gent gran. El batle ha recordat que en la inversió d'1,5 milions, 600.000 euros són d'aportació municipal.

Fina Santiago ha dit que l'Hospici reduirà en part la mancança de places residencials i ha posat el projecte de rehabilitació de l'edifici amb finalitat social com a exemple d'espai de col·laboració institucional. "No només invertim, sinó que garantim el manteniment del servei i la concertació de places", ha afegit. Puigserver, per la seva banda, ha remarcat que s'està avançant en recursos sociosanitaris, tot i que la llista d'espera és llarga. S'ha recordat també que hi ha projectes en marxa a Marratxí i Palma per anar escurçant la demanda d'aquest tipus de serveis socials.

El municipi de Felanitx abraça sis nuclis de població que sumen 18.000 habitants i ha reivindicat durant molt de temps un projecte social, que segons el batle s'havia aturat durant la legislatura passada.