El Pi i Alternativa per Santanyí creen Suma! per desbancar el PP

Les dues forces tenen ara 5 dels 17 regidors del Consistori

Després de formar coalició a Marratxí, Capdepera (Es Grup) i Santa Margalida (Convergència), El Pi anirà a les properes eleccions locals a Santanyí amb Alternativa, grup que aglutina diverses forces de centreesquerra, excepte el PSOE. Ho farà amb el nom de Suma!. Ambdues formacions, que ara tenen 5 dels 17 regidors, han presentat aquest dimecres l’acord pel qual concorren conjuntament a les eleccions municipals.

Jaume Amengual, un professor de música de 33 anys i fins ara cap d'Alternativa, serà qui obrirà la candidatura de Suma! a l'Ajuntament de Santanyí. El Pi i Alternativa "compartiran un programa local que posarà l'accent en la millora de l'accessibilitat, la transparència, la participació ciutadana i els espais infantils".

També es fa "una aposta decidida per les energies renovables i la recollida selectiva, així com per una oferta cultural ambiciosa per al municipi". Amengual ha afegit que "presentarem una candidatura transversal". El candidat ha recordat que el programa electoral recollirà les sensibilitats dels 13 nuclis urbans que integren Santanyí.

40 anys de govern conservador

El secretari general d'El Pi, Josep Melià, ha dit que l'acord és fruit de la col·laboració consolidada que han duit a terme les dues forces municipals, ara a l'oposició, "amb la finalitat de trencar l'hegemonia del PP". Els conservadors han estat 40 anys al govern municipal. 

La coalició també es marca com a objectiu millorar les relacions entre totes les forces polítiques, molt deteriorades els darrers anys. A la presentació de la coalició Suma! també han assistit el secretari general d’Alternativa, Manel del Río, el secretari d’Organització d’El Pi, Josep Franco, i els representants d’El Pi Santanyí, José Roig i Cristian García.