El claustre d'Inca acull la mostra 'Brigades Internacionals i multilingüisme'

En el cicle 'Inca té Memòria', també s'ha presentat el llibre de Bartomeu Garí sobre la repressió feixista a Mallorca

En el marc del cicle de memòria històrica 'Inca té Memòria, s'acaba d'inaugurar al claustre de Sant Domingo l'exposició 'Brigades Internacionals i multilingüisme'. La mostra tracta sobre com els brigadistes es comunicaven entre ells malgrat les diferències comunicatives: "parlem diferents idiomes però una mateixa llengua".

A  través d’un bon grapat de panells que ho il·lustren, es pot observar com una comunitat multilingüe tan heterogènia, i durant un període de temps tan breu, viu, conviu i sobreviu a una guerra

Un ideal comú

El batle d’Inca, Virgilio Moreno, i la regidora de Cultura, Memòria Democràtica i Normalització Lingüística, Alice Weber, han estat els responsables de donar el sus a l’exposició, que es podrà visitar durant tot el mes de febrer al Claustre de Sant Domingo.

Durant la inauguració, Alice Weber ha parlat de com "les passions que ens mouen ens permeten superar qualsevol barrera idiomàtica. En el cas dels Brigadistes Internacionals, fou el compromís de lluitar per un ideal comú”.

D’altra banda, el Claustre de Sant Domingo d’Inca ha acollit també la presentació del llibre La repressió feixista a Mallorca durant la Guerra Civil i la Postguerra, de l'historiador Bartomeu Garí. La presentació va anar a càrrec de Miquel Pieras.