Cinc-cents alumnes del Llevant participen a Manacor en la vuitena edició de la prova Cangur

El col·legi La Salle ha acollit el concurs internacional, que presenta un qüestionari amb 30 problemes de matemàtiques

Manacor ha rebut, aquest dijous, per vuitè any consecutiu, els participants en les proves Cangur. És una activitat destinada als estudiants de matemàtiques de tercer i quart d’ESO que té per objectiu estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a partir de la resolució de problemes. La prova consisteix a trobar la solució a 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. Enguany, 470 alumnes de nou instituts de la comarca del Llevant s’han citat al poliesportiu de La Salle de Manacor per participar en aquesta prova mundial.

Els prop de cinc-cents participants en la prova que es du a terme a Manacor han començat a resoldre els problemes matemàtics a les 9.30 h del matí. I és que aquest és l ’horari oficial que a escala mundial s’ha acordat per realitzar les proves cangur 2016. Així, només a Balears, 4.629 alumnes han pres part en les proves Cangur en diferents seus.

Els enunciats dels problemes de la prova Cangur els prepara una comissió internacional, Le Kangourou sans Frontières, i la Societat Balear de Matemàtiques, juntament amb altres organismes, adapta la prova internacional als alumnes de Balears. Així, els joves d'arreu d'Europa i d'altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen el mateix temps –una hora i quart– per intentar resoldre'ls. 

A més de la prova que han efectuat alumnes de 3r i 4t d’ESO al poliesportiu de La Salle a Manacor, molts estudiants de 1r i 2n d’ESO també han fet una prova Cangur adaptada als seus coneixements als respectius instituts. I és que les proves Cangur nasqueren amb la voluntat d’esdevenir una festa de les matemàtiques i són una activitat que es marca com a objectiu principal estimular i motivar l’aprenentatge de més matemàtiques a través dels problemes i aconseguir atraure el màxim nombre de centres i alumnat. La coordinació de les proves Cangur 2016 a Manacor ha estat a càrrec del professor Miquel Àngel Amengual. La delegada d’Educació, Catalina Riera, i el regidor d’Interior i Esports, Miquel Perelló, han assistit a l’inici de la prova matemàtica i han donat la benvinguda a Manacor a tots els estudiants de la comarca.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF