Cent artistes ompliran els 18 espais que acullen Algaid'Art 2019

L'església també obre les portes per acollir una de les exposicions

Algaida viurà aquest dissabte la nit de l'art, en la qual es reivindica i treu al carrer la seva riquesa artística i patrimonial. Aquesta nova edició de l'Algaid'Art inclourà la participació de prop de 100 artistes del municipi, d'altres pobles de Mallorca i també arribats d'Eivissa i Alacant, que mostraran la seva obra a 18 diferents espais públics i privats de la localitat.

La plaça, la Casa de la Vila, la rectoria, casals del nucli antic i bars i restaurants acullen les mostres d'arts plàstiques. Una de les novetats d'enguany és l'obertura de l'església d'Algaida, que acollirà una exposició.

Si en edicions anteriors foren ventalls o paraigües, en aquesta ocasió el fil conductor de l'Algaid'Art són les formigues, que han estat pintades pels diferents artistes i que també marcaran l'itinerari de la mostra. En aquest sentit, destaquen les col·leccions pintades per artistes d’Eivissa i d’Alacant. 

Espai Jove

Els joves d'Algaida participen enguany de manera especialment activa en un Espai Jove, que estarà ubicat a la plaça i dedicat al foment i promoció de la creativitat artística juvenil d'àmbit local dirigit a tots els músics, actors i actrius del municipi. 

Entre les diferents activitats paral·leles, cal destacar-hi la presentació de l'edició commemorativa de la desena edició de la modalitat d'arts plàstiques dels premis Castellitx, per part de Francesc Ramis i Antoni Torres, que es durà a terme a les 19.30 h a la Casa de la Vila. 

L'animació musical de la nit anirà a càrrec David Cabot Domingo i Volvox brothers a la plaça; la Big AlgaidArts Band, a la placeta de l'església, i l'actuació itinerant de s'Arrual Jazz Mort.

Així mateix, una àmplia varietat d'establiments oferiran en una oferta gastronòmica que complementen el vespre per sortir i gaudir de les diverses propostes musicals i artístiques projectades als carrers.

Agraïment de l'Ajuntament

La regidora de Cultura, Margalida Garcias, ha agraït "la implicació de tots els artistes d'Algaida perquè una vegada més han col·laborat i facilitat la feina d'organització d'aquest esdeveniment. Crec que són ells que han de tenir tot el protagonisme, són ells que amb la seva feina fan que aquesta festa sigui una manifestació per gaudir. Així mateix, vull destacar i agrair la disposició i la tasca del comissari d'Algaid'Art, Antoni Torres, i de totes aquelles persones que de manera desinteressada ajuden a fer que Algaid’Art sigui possible, especialment als propietaris de les cases, a la Policia Local, a la brigada i al personal de neteja".