Cala Rajada, fidel a la jornada de neteja del litoral durant les festes del Carme

Tant per terra com per mar, s'han recollit tot tipus de residus

Per fer front a la degradació que pateix la costa gabellina, enguany ha tingut lloc la IV Jornada de neteja de litoral festes del Carme a Cala Rajada. Aquest passat cap de setmana, per terra i per mar, amb barques i bussejadors, s'ha tret un caramull de residus de tot tipus, que suposen tota una amenaça per als hàbitats.

La conscienciació social d'uns contrasta amb la manca de sensibilitat de molta gent que a l'hora de desfer-se de residus ho fa sense tenir esment al dany mediambiental a causa de l'acumulació de plàstics i altres residus a vorera de mar.

La jornada de neteja del litoral és el vessant més ecologista de les festes i cada any hi participa més gent, en un intent d'oferir una imatge més amable als visitants i també que els residents se sentin més còmodes en un entorn que necessita de molt d'esment.

Gent de totes les edats ha participat de la diada ecològica, proveïda de guants i bosses per recollir els residus. També amb contenidors que, una vegada plens, s'han buidat dins els camions de la brigada municipal.

Cal recordar que Capdepera té platges especialment sensibles, com les que estan incloses dins l'ANEI de Cala Agulla i Cala Mesquida, i alhora es fan servir les seves imatges com a reclam turístic a les grans fires internacionals.