Publicitat
Publicitat

Capdepera amplia la reforma del centre històric a la plaça de l'Orient

L'obra durarà sis setmanes i obligarà a desplaçar el mercat setmanal

L'Ajuntament de Capdepera ha anunciat per a finals d'aquest mes l'inici del projecte de millora de la plaça de l’Orient amb la finalitat d’integrar-la a la configuració i les característiques del nou entorn d’embelliment del nucli històric. A més, es vol millorar l’accessibilitat eliminant barreres arquitectòniques i la visibilitat, la convivència i la distribució de les terrasses amb les zones de pas i zones d’estada que formen part de l'espai públic.

L’obra inclou actuacions en diferents aspectes: paviment, recollida d’aigües pluvials, enllumenat  públic i elements del mobiliari urbà. Actualment, el paviment és de llosa grisa i es canviarà per un de 'baleta', que donarà continuïtat a la pavimentació que tenen actualment els carrers adjacents a la plaça.

També es modificaran els escocells dels arbres, se’ls donarà una forma el·líptica i s’ompliran de terra vegetal compactada, i a la part superior hi haurà un paviment drenant i decoratiu. Els arbres actuals es canviaran per moreres bordes.

Canvi d'enllumenat

Pel que fa a l'enllumenat públic, es canviaran els fanals vells per uns de led, de disseny més modern, que aportaran una major il·luminació i eficiència energètica. Quant al mobiliari urbà, es col·locaran deu jardineres de pedra i dues papereres iguals que les que hi ha als carrers annexos.

L’obra té un període d'execució de sis setmanes. Durant aquest temps, el mercat setmanal canviarà la ubicació als carrers Major i Goya i a la plaça Sitjar. Aquesta reforma és una demanda dels veïns i els comerços de la plaça que volen que hi hagi una homogeneïtzació urbana. La inversió prevista en aquesta millora és de 143.000 euros.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF