Cala d'Or tindrà un centre de dia d'estades diürnes de 30 places

L'Ajuntament, que cedeix dos solars per al projecte, aprovarà demà el conveni amb el Govern

Cala d’Or, principal nucli turístic i residencial de Santanyí, de cada vegada demana més serveis i infraestructures per atendre els seus ciutadans. És per això que l’Ajuntament i la Conselleria de Serveis Socials del Govern signaran un conveni per a la construcció d’un nou centre de dia a Cala d’Or, amb capacitat per atendre 30 usuaris.

Les obres començaran enguany, i s’espera que estiguin enllestides dins el 2019. A la sessió plenària d'aquest dijous, 15 de febrer, l’equip de govern del PP hi durà el conveni de col·laboració per la cessió dels solars i l’execució de les obres per a la seva aprovació.

L’Ajuntament és propietari de dos solars situats al carrer Molins de Cala d’Or, molt a prop del CEIP Santa Maria del Mar, amb una superfície de 450 i 600 metres quadrats, respectivament, que el Consistori cedirà al Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears. Aquest organisme, dependent del Govern, serà l’encarregat l’execució de les obres per construir el nou centre d’estades diürnes amb 30 places.

A la construcció d’aquesta nova infraestructura, s’hi destinarà un pressupost de 750.000 euros, que sufragaran les dues institucions a parts iguals: 350.000 l’Ajuntament de Santanyí i 350.000 el Govern. El pressupost inclou el finançament del projecte, les obres i el mobiliari perquè el centre estigui operatiu tan prest com sigui possible.

Més d'un terç de la població

Cala d'Or té 4.200 dels 11.200 habitants del municipi, que té 11 nuclis de població. Tant la regidora de Salut i Gent Gran de l’Ajuntament, Maria Pons, com el batle, Llorenç Galmés, s’han mostrat molt satisfets del projecte. Segons Pons, "un dels principals objectius és poder oferir la millor atenció possible a tots els seus veïns. La població de Cala d’Or està formada principalment per gent jove i treballadors del sector turístic, però amb el pas dels anys es feia necessària una infraestructura com aquesta".

La batlessa pedània de Cala d’Or, Bàrbara Xamena, també s’hi ha mostrat satisfeta. "De cada vegada tenim més residents a Cala d’Or i disposar d’un equipament com aquest al nostre poble canviarà la vida de moltes famílies. Ara mateix, per tenir un servei d’aquestes característiques havíem d’anar fora del poble, amb les complicacions i perjudicis que això suposa", explica Xamena.

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF