FORMENTERA
Part Forana 28/08/2013

Biel Company no convida el Consell en una visita a Formentera

Mercè Pinya
2 min
Biel Company no convida el Consell en una visita a Formentera

Palma.La visita del conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, a les boies ecològiques del Parc Natural de ses Salines de Formentera ha provocat una polèmica política entre el Govern balear i la màxima institució de l'illa, el Consell de Formentera.

Company acudí acompanyat de la directora general, Neus Lliteras, a la pitiüsa menor, on els esperava el delegat del Govern a Formentera, José Manuel Alcaraz, però a la visita no hi acudí cap representant del Consell, governat per l'esquerra. Des de la institució insular denunciaren que no se'ls havia convidat a la visita i que Company els havia "exclòs" en un assumpte de "màxima preocupació com és la regulació del fondeig d'embarcacions a la zona". El motiu de la no assistència de cap membre del Consell es deu, segons denunciaren ahir des de la institució insular, que no hi foren convocats, un extrem que nega la Conselleria de Company, que assegura que "informà" de la visita.

Des del Govern apunten que a causa de "la inestabilitat del temps, aquesta visita no es pogué confirmar fins a primera hora d'ahir". Així mateix, asseguren que Company es posà en contacte "personalment" amb la presidència del Consell, tot i que no se'ls pogué localitzar. En qualsevol cas, des de l'Executiu recorden que Company pot visitar els camps de boies quan ho cregui convenient perquè "la gestió de la regulació dels fondejos en aigües del Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera és competència del Govern autonòmic".

Aquest estiu a les Pitiüses s'han col·locat 110 boies en zones LIC, amb l'objectiu de protegir les praderies de posidònia i regular el fondeig recreatiu entre juny i setembre. Pel que fa a les dades d'ocupació d'aquesta temporada, fins al 21 d'agost han utilitzat aquest servei 2.053 embarcacions a Formentera.

stats